El restaurant Los Olivos guanya la preselecció local del concurs Paella de Cullera

El restaurant Los Olivos guanya la preselecció local del concurs Paella de Cullera
  • Casa Nostra i Casa Rocher obtenen el segon i tercer lloc en la competició i també passen a la final nacional que se celebra el pòxim dia 26

La tercera edició del Concurs Local Paella de Cullera alça com a guanyador al restaurant Los Olivos. Així ho va decidir el jurat de la fase local, celebrada ahir als Jardins del Mercat Municipal.

El segon premi fou per a Casa Nostra i el tercer per a Casa Rocher. Els tres restaurants passen directament a la final nacional que se celebra el dimarts 26 al matí en la plaça de la Constitució i que enguany arriba a la seua quarta edició.

En la preselecció local del certamen gastronòmic també van participar l’IES Llopis Marí, els restaurants Ca Pepa, Ulises Piga, El Blanco, Casa Ramón, Rincón del Faro, Casa Salvador, la Cafetería Alcalá, l’Hotel Cullera Holiday i el Restaurant Ricardo.
El jurat va estar presidit Francisco Franco Domingo qui va valorar les paelles presentades juntament amb Juanma Romero, José María Climente, Diego Fernández i José Roberto Lozano.

‘La decisió del jurat no ha sigut gens fàcil, hi ha hagut un gran nivell per part dels participants’ assegurà Jordi Mayor, alcalde de Cullera. ‘Que participen tants hostalers és una mostra de l’estima que tenen els restauradors de Cullera a la figura de Salvador Gascón, creador de la recepta, i a la gastronomia local’.

Mayor assegurà que el concurs és una festa per a la gastronomia de Cullera, una competició sana en la qual poder reconéixer i homenatjar l’hostaleria local i que els productes de quilòmetre 0 es vegen representats en el plat.

El concurs és organitzat l’Ajuntament de Cullera amb la col·laboració de l’Associació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Cullera i la Ribera Baixa (AEHC) i la Federación Empresarial de Hostelería de Valencia (FEHV).

Lliurament de premis
La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar en el Restaurant Club de tenis. Juan Femenía, president de la AEHC, el regidor de turisme, Javier Cantos, i Jordi Mayor van entregar el trofeu del Concurs Local Paella de Cullera i van anunciar als guanyadors.

Dinàmica del concurs
La fase local va començar a les 11 del matí, amb la recepció dels participants i l’inici de la preparació de les paelles amb el brou de peix. A les 12 hores s’inicià el procés de cocció, amb els concursants dividits en dues tandes.

A partir de les 13 hores, i una vegada finalitzada la cocció de totes les paelles, es va procedir a la puntuació de les mateixes i a la foto institucional.

Passades les 14 hores es va procedir al lliurament de les classificacions i els premis.

Més sobre la Paella de Cullera
La Paella de Cullera és una recepta basada en la filosofia de quilòmetre 0 creada pel prestigiós restaurador Salvador Gascón.

Es cuina amb brou de peix de roca, llagostins de la llotja de Cullera, ‘sepionet’ sense tinta i en el seu suc, roger, figatells d’escorpa, arròs de la varietat J. Sendra, oli d’oliva, tomaca fresca de Cullera, pebre i safrà, amb l’al·licient que tots els productes són de la llotja de Cullera.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada