Els pensionistes reclamen del Govern “coratge per realitzar polítiques socials de veritat”

Els pensionistes reclamen del Govern “coratge per realitzar polítiques socials de veritat”

Divendres, 8 de febrer de 2019,  les 11 hores del matí, el col·lectiu Pense Pensions Dignes, es va concentrar, com ja és habitual, a la plaça de l’Ajuntament de Sueca, per reivindicar unes pensions dignes i comentar els fets relacionats amb les Pensions.

Abans d’iniciar la seua intervenció, la portaveu, Pilar Medrano va recordar que el dimarts, 12 de febrer, el col·lectiu ha programat una Eixida cultural a València, que la companya Cristina Pons Claros, encarregada de la programació va detallar: Matí :10’30, Església Sant Joan de l’Hospital, visita guiada. 12h. Banys àrabs. Vesprada: 16hores, visita a les Corts valencianes. Viatge amb tren, a les 9’20, Cristina, va animar tant els presents a la concentració, com els lectors del Diari, a vindre a l’excursió.

Pilar Medrano, va iniciar la seua intervenció recordant la Manifestació de dissabte, 2 de febrer de 2019, a València, convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, a la qual acudiren i van donar suport, també s’hi afegí  el Sindicat d’Estudiants “Lliures i Combatives, així com la PAH que reclama el Decret de lloguers perquè punxe la bombolla dels preus del lloguer, ja que 6000 famílies han estat desnonades. La Confederació de Taxis Autònoms, també s’hi va sumar amb les seues reivindicacions. En total unes 3000 persones, van donar suport a la Manifestació, molts manifestants provenien de les distintes comarques: la Ribera, la Marina, el Camp de Morvedre, el Comtat…

A continuació, la portaveu, va llegir un extracte del Comunicat de la coordinadora estatal, que feia referència a la promesa oblidada per part de l’actual Govern, d’equiparar el Sistema especial d’Empleades de la Llar, al Règim General de la Seguretat Social, un compromís que va estar “torpedinat”, de manera continuada, pel PP des de 2012, ja que el passat desembre finalitzava el període transitori establert per a la mencionada equiparació, i ara, el Govern del PSOE permet l’esmena del PP perquè la demora arribe fins al 2024, per la qual cosa es demana la derogació, en els Pressupostos Generals de l’Estat, de la Moratòria del PP.

Tot seguit, en estil directe, el Comunicat recordava “al President del Govern, Sr. Sánchez, que Espanya, en els darrers 10 anys de “crisi fictícia”, havia crescut entre un 2’5% i un 3% de Producte Interior Brut (PIB), el que equival a un increment de 35.000 milions d’Euros, per any. Recordava al President que Espanya gasta en pensions un 11% del PIB, mentre que França, gasta un 13’5%, i Itàlia, un 14%.  Que la diferència per Ingressos Fiscals amb la mitjana de la Unió Europea, és 6% menys del PIB, el que quival a uns 80.000 Milions d’Euros menys de recaptació. Que la despesa Social a Espanya, està 7% per sota de la mitjana de la Unió Europea. Que l’evasió Fiscal espanyola, porta acumulats, en Paradisos fiscals, ni més ni menys que 457.000 Milions d’Euros, i el Frau Fiscal està al voltant de 90.000 Milions d’Euros, reconeguts pel propi Govern. Açò per no mencionar l’Amnistia fiscal, les ajudes a la Banca, a les Autopistes, les Elèctriques o el Càstor, o per no parlar de l’enginyeria financera de bancs i Empreses de l’IBEX 35, per tal d’eludir impostos o la corrupció que ha campat per tot arreu del país”.

El Comunicat acaba amb el missatge de la Coordinadora al President del Govern:” no abandonarem el carrer mentre no ens oferisca solucions, la primera ha de ser que la Pensió Mínima augmente en la mateixa proporció que el Salari Mínim Interprofessional. Li demanem coratge per realitzar polítiques socials de veritat, no declaracions buides de contingut als mitjans de comunicació. Atrevisque’s a augmentar la pensió mínima el 22%, com ha augmentat el Salari mínim, que les dues coses: Pensió mínima i Salari mínim, vagen junts. Si realment vosté vol avançar en la bona direcció, hem d’arribar als 1084 € de mínim vital, que fixa la Carta Social Europea, per a les Pensions mínimes i no retributives i per al Salari Mínim Interprofessional.

Aquesta Coordinadora no abandonarà el carrer fins que se’ns admeta com a Interlocutors Socials i puguem negociar una reforma del Sistema Públic de Pensions per al futur. Un debat obert a tota la Societat. Perquè hem demostrat que només les mobilitzacions produeixen avanços socials, continuarem. Insistir, persistir, resistir, mai no dessistir. Governe qui governe les pensions es defenen”.

Abans de posar fi a la concentració, es va acabar com de costum, corejant  les consignes del col·lectiu i cantant “La cançó de les pensions”.

Pense Pensions Dignes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.