Més inversió, professionals, serveis i activitat en els primers mesos de gestió pública de l’Hospital de la Ribera

Més inversió, professionals, serveis i activitat en els primers mesos de gestió pública de l’Hospital de la Ribera
  • Ana Barceló, consellera de Sanitat, realitza balanç del qual destaca que s’han invertit més de 7,8 milions d’euros en la millora d’equipament i infraestructures i reduït la llista d’espera quirúrgica en 869 pacients

“La reversió de l’Hospital de la Ribera i del seu Departament de Salut ha estat marcada, clarament, per un signe positiu: més inversió, més professionals, més serveis i més activitat”. Així ho ha manifestat, este matí, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui ha realitzat un balanç dels primers nou mesos de gestió pública directa del centre alzireny.

Segons Barceló, “és fruit de l’aposta que hem realitzat des de la Sanitat pública per millorar l’assistència sanitària dels ciutadans de la Ribera i les condicions laborals dels seus professionals”.

Així, durant estos mesos de gestió pública directa, la Conselleria de Sanitat ha invertit més de 7,8 milions d’euros en l’adquisició d’equips i en l’adequació i millora d’infraestructures sanitàries.

S’han contractat més de 450 professionals per reforçar l’Atenció Primària, especialitats i serveis com Urgències, Quiròfans i la Unitat de Cures Intensives (UCI)

En este sentit, la consellera de Sanitat ha posat en relleu com, durant este temps, “no només s’ha emprès bona part de les inversions anunciades abans de la reversió, sinó que, a més, s’ha hagut d’assumir una sèrie d’inversions d’urgència, per tal de pal·liar greus deficiències heretades de l’anterior gestió i que només hem conegut després de la volta de l’Hospital i del seu Departament de Salut a la gestió pública directa”.

Així, entre les inversions anunciades, ja s’ha procedit a l’adquisició d’un nou Accelerador Lineal, per un import de 3,2 milions d’euros; un equip de PET-TC, per 1,4 milions d’euros; 3 equips de radiologia digital i 2 ecògrafs, en els quals s’ha invertit 600.000 euros, i l’actualització del mamògraf 3D, amb una inversió de 121.000 euros, que oferirà una major precisió diagnòstica.

Pel que fa a les inversions que s’han hagut de dur a terme d’urgència, estes comprenen des dels equips de tractament i diagnòstic fins a l’equipament de serveis centrals, passant pels equips dels mateixos quiròfans. Així, entre d’altres, s’han incorporat respiradors, equips hemodialitzadors, un nou neuronavegador per a intervencions de neurocirurgia, taules i làmpades de quiròfan i un nou tren de rentat per a la cuina, tot això per un import superior als 500.000 euros.

Més professionals
Pel que fa als professionals, el Departament de Salut de la Ribera ha incorporat 452 professionals. D’ells, 298 són infermers; 48 són zeladors; s’han incorporat 24 auxiliars administratius; 65 especialistes mèdics, 12 facultatius d’Atenció Primària i 5 pediatres.

“Això ha permès millorar i humanitzar l’atenció dels pacients i les condicions dels treballadors de serveis tan sensibles com les Urgències de l’Hospital, Quiròfans o la Unitat de Cures Intensives (UCI)”, ha destacat la consellera Barceló.

A esta xifra, cal afegir 18 metges i 16 infermers incorporats per potenciar els serveis d’urgències d’Atenció Primària (Punts d’Atenció Continuada-PAC), “amb l’objectiu de fer-los més operatius per tal de resoldre els problemes urgents de baixa i mitja complexitat en els mateixos centres de salut, evitant així desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l’Hospital d’Alzira”.

Més serveis
Amb este mateix objectiu, el d'”acostar l’atenció sanitària als ciutadans i millorar la seua accessibilitat”, durant els primers nou mesos de gestió directa, el Departament de Salut de la Ribera ha incrementat el nombre d’especialitats en la cartera de serveis de diversos centres de salut de la comarca, “cosa que està evitant molèsties i desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l’Hospital perquè els tracten els seus problemes de salut”, ha assenyalat Barceló.

Així, els centres d’Almussafes, Alzira I, Alzira II, Sueca, Carlet, Alginet i Carcaixent han vist reforçades les seues carteres de serveis amb l’ampliació del nombre de consultes i la incorporació d’especialitats com Oftalmologia, Neurologia, Geriatria, Traumatologia o Cardiologia, entre d’altres, “que són generalment freqüentades per persones d’edat avançada i, en conseqüència, amb més dificultats per desplaçar-se des de casa fins a l’Hospital de la Ribera”.

Així mateix, s’ha incrementat el nombre de serveis que l’Hospital d’Alzira presta als pacients en el seu mateix domicili, amb la incorporació de la rehabilitació domiciliària i l’atenció psiquiàtrica domiciliària.

De la mateixa manera, i tal com es va anunciar abans de la reversió del centre alzireny, la cartera de serveis de l’Hospital de la Ribera s’ha incrementat amb la creació del servei de Cirurgia Pediàtrica que, amb anterioritat al trànsit de la gestió pública, l’ Hospital cobria mitjançant un contracte mercantil. I s’han mantingut la resta de les 50 especialitats amb que ja comptava l’Hospital, com la Neurocirurgia o la Cardiologia, entre d’altres, “malgrat el que, des de determinats àmbits, s’augurava abans de la reversió”.

Més activitat
Tot això s’ha fet no només mantenint, sinó incrementant l’activitat assistencial duta a terme durant estos nou mesos de gestió pública directa.

S’ha ampliat la cartera de serveis amb la incorporació d’especialitats i prestacions, com la cirurgia pediàtrica o la rehabilitació domiciliària i l’atenció psiquiàtrica a domicili

D’esta manera, des del darrer 1 d’abril i fins a final de l’any 2018, l’Hospital de la Ribera ha realitzat 16.289 intervencions quirúrgiques, és a dir, 633 operacions més que durant el mateix període de l’any anterior. Així, en 2018 s’ha reduït la llista d’espera quirúrgica en 869 pacients, amb una demora mitjana de 63 dies, segons l’últim tall corresponent al mes de desembre.

De la mateixa manera, s’han atès durant este període de 2018, 378.768 consultes amb l’especialista, és a dir, 9.650 consultes més que entre abril i desembre de 2017. I s’han realitzat 175.568 proves de radiodiagnòstic, 7.569 més que l’any anterior.

“Hem treballat molt durament i ho anem seguir fent, perquè hui este hospital cent per cent públic, cent per cent dels ciutadans de la comarca, seguixca creixent en eficiència i prestacions i seguixca contribuint a l’excel·lència de la sanitat pública valenciana”, ha conclòs Ana Barceló.

Projectes de futur
La Conselleria de Sanitat manté diversos projectes per seguir avançant en millorar la qualitat assistencial que es presta a l’Hospital d’Alzira. Així, entre les inversions previstes per a 2019, destaquen els més de 400.000 euros destinats a la construcció d’un nou quiròfan a l’Hospital d’Alzira, l’obra començarà quan es complixca amb els tràmits administratius preceptius.

En este mateix sentit, cal destacar que ja s’han adjudicat la redacció dels projectes d’accessibilitat de l’Hospital d’Alzira, de l’ampliació de la zona d’Hemodiàlisi, de l’adequació de la Unitat de Cures Intensives (UCI), amb boxs individuals i una zona d’estar, i del trasllat de l’Hospital de Dia al jardí de la zona d’Hemodiàlisi, al costat de la Direcció de l’Hospital, on es construirà un edifici de dues plantes amb 1.300 m2, que albergarà també la Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD ).

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada