-
Tots els grups es comprometen a no pactar amb aquells que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció de les dones
No als pactes de cap tipus amb partits masclistes. Tots els grups polÃtics de l’Ajuntament de Cullera han fet front comú enfront d’aquelles formacions negacionistes del terrorisme contra les dones.
En el ple ordinari de gener, celebrat este dimarts, PSPV-PSOE, PP, CompromÃs, Gent per Cullera i Ciutadans presentaren una moció conjunta en la qual rebutgen qualsevol tipus d’acord «explÃcit o implÃcit» amb partits que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció de les dones.
D’esta forma, els partits amb representació en el ple assumixen el compromÃs de no donar cobertura a «polÃtiques irresponsables que comporten un altÃssim risc d’agreujar el problema».
El text de la moció manifesta expressament el «rebuig» a qualsevol posicionament polÃtic que propugne l’eliminació o minoració de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència masclista, aixà com el drama social i les conseqüències que té per a les vÃctimes.
La moció alerta que, malgrat els avanços socials en esta matèria al llarg dels últims anys, «hui, algunes forces polÃtiques plantegen una demolició de tota l’estructura de prevenció, atenció i protecció de les dones vÃctimes de la violència de gènere». I continua: «Per a això compten amb la complicitat de partits polÃtics disposats a laminar el dret de les dones a una vida lliure de violència; com si 976 dones assassinades des que tenim dades i una mitjana de 150.000 denúncies anuals per maltractament no foren raons suficients per a rebutjar i aïllar als qui sense embuts fan del masclisme la seua bandera polÃtica».
Ortiz exigix coherència
La regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz, va defensar la moció i es mostra «reconfortada» pel fet que «els partits del municipi hagen creat un cordó sanitari enfront de postures ultres i masclistes que, basant-se en dades falses, tracten de traslladar a la societat una imatge desdibuixada i totalment falsa de la violència masclista, intentant desvictimitzar a la dona».
Ortiz espera «coherència» per part dels grups i confia que «sà pien ser responsables i no alimenten un discurs de l’odi contra les dones que obeïx a una ideologia masclista, retrògrada i que té por de les dones lliures».
L’acord plenari també contempla el reforç de les mesures preses en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere amb l’objectiu de combatre el terrorisme masclista, el problema més greu que patix actualment la societat espanyola i valenciana i que té el seu caldo de cultiu en una cultura i educació profundament antidemocrà tica i que partix de la idea de la superioritat de l’home sobre la dona.
Aixà mateix, s’expressa la repulsa a totes les manifestacions d’esta violència, el compromÃs amb les vÃctimes i la tolerà ncia zero amb els maltractadors.
Finalment, els grups polÃtics de Cullera es ratifiquen en el seu suport a la Llei contra la violència de gènere i es repten a reforçar les iniciatives per a combatre esta xacra mitjançant l’impuls de la legislació vigent en coordinació amb tots els poders públics.
Dades aterridores
Segons l’última macroenquesta sobre la violència de gènere realitzada pel Ministeri de Sanitat i Igualtat, el 12,5 % de les dones majors de 16 anys han patit violència masclista alguna vegada en la seua vida, la qual cosa en térmens absoluts suposa 2,5 milions de dones a Espanya.
Respecte a l’últim any, el 2,7 % de les dones majors de 16 anys han patit violència durant en este perÃode i s’estima que el 64 % dels fills i filles de les vÃctimes van presenciar estos episodis. No obstant això, únicament el 28,6 % presentà denúncia.
Malgrat estes dades demolidores que expliquen per si sols la necessitat de polÃtiques especÃfiques, també hi ha unes altres que indiquen, a poc a poc, els canvis que s’estan produint. De fet, el 77,6 % de les dones ha aconseguit eixir de la violència masclista i el 45 % ha acudit a algun servici d’ajuda mèdica, social o legal.
Ajuntament de Cullera