Desmantellen a Cullera una organitzaci贸 dedicada a estafes en la compra de vehicles d’alta gamma

Desmantellen a Cullera una organitzaci贸 dedicada a estafes en la compra de vehicles d’alta gamma
  • La Gu脿rdia Civil ha detingut a quatre persones i investigat a altres tres d’origen armeni i espanyol

Agents de la Gu脿rdia Civil amb destinaci贸 en les Comand脿ncies de Val猫ncia i Madrid, en el marc de l’Operaci贸 鈥淏aic-Niunmes han aconseguit desmantellar un grup criminal especialitzat en estafes en transaccions relacionades amb compra de vehicles d’alta gamma d’importaci贸.

La investigaci贸 es va iniciar el mes de setembre passat, quan en la Caserna de la Gu脿rdia Civil de Collado Villalba es van rebre tres den煤ncies relacionades amb compres de vehicles d’alta gamma en les quals els perjudicats van manifestar haver avan莽at un senyal de diners en concepte de reserva d’un vehicle, sense haver finalitzat la compra.

Fins al moment s’ha localitzat a 38 persones que han sigut v铆ctimes del grup delictiu, als quals han estafat mes de 255.700 euros

Gr脿cies a les dades aportades per les v铆ctimes es va aconseguir identificar a una de les persones del grup, descobrint els agents de l’Equip de Policia Judicial de Villalba que agents amb destinaci贸 en l’脌rea d’Investigaci贸 de Cullera es trobaven investigant al mateix grup delictiu per fets similars. 脡s pel que es va decidir unir esfor莽os, sorgint aix铆 la 鈥淥peraci贸 Baic-Niunmes鈥.

L’avan莽 de la investigaci贸 va permetre arribar fins a un total de 38 persones que havien sigut v铆ctimes del grup investigat i sempre seguint dos patrons d’actuaci贸

En la majoria de les ocasions les v铆ctimes accedien a trav茅s d’internet fins a una empresa dedicada a la reparaci贸 de cotxes i que feia vendes de vehicles d’alta gamma d’importaci贸 alemanya a un preu bastant inferior al de la mitjana. Una persona de l’organitzaci贸 els facilitava informaci贸 comercial, preacords i contractes ficticis amb la condici贸 que feren ingressos de quantitats de diners que oscil路laven entre els 5.000 i els 15.000 euros. Una vegada que el grup tenia en el seu poder els diners, perdien el contacte amb les v铆ctimes.

En tres dels casos, els investigats van arribar a oferir tamb茅 altes inversions en vehicles importats i que suposadament es trobaven en tr脿mits d’embargament, exigint-los una alta quantitat que en alguna ocasi贸 va sobrepassar el doble de l’invertit, donant-li amb tot aix貌 una aparen莽a real de ser un negoci segur.

En el curs de la investigaci贸 s’ha constatat com el grup utilitzava una empresa pantalla dedicada a la reparaci贸 de vehicles que no tenia activitat real legal, i la qual era utilitzada pels objectius per a realitzar operacions il路l铆cites i evitar ser detectats per l’administraci贸 tribut脿ria espanyola. Aquesta empresa estava donada d’alta a nom d’un ciutad脿 armeni, el qual va emprar per a la seua constituci贸 documentaci贸 lituana falsa.

Fins al moment s’ha pogut localitzar a 38 persones que han sigut v铆ctimes del grup organitzat a les prov铆ncies de Val猫ncia, Castell贸, Alacant, Le贸n, Gij贸n, Pontevedra i Madrid, ascendint a m茅s de 255.700 euros la quantia estafada.

Intervenci贸 a Cullera
Per tot aix貌 la setmana passada es va procedir a l’entrada i registre de tres domicilis i un establiment comercial regentat per personal de l’organitzaci贸 a Cullera on es van intervindre nombrosos contractes fraudulents de compra i venda de vehicles, documentaci贸 falsa d’una altra empresa fict铆cia relacionada amb la importaci贸 de vehicles, rebuts bancaris de transfer猫ncies fraudulentes, dues armes de salva curtes, passamuntanyes.

Aix铆 mateix es va procedir a la detenci贸 de les quatre persones, sent aquests tres homes de nacionalitat arm猫nia i una dona espanyola amb edats compreses entre els 28 i 34 anys d’edat i als qui, per aquests fets, se’ls imputen delictes relacionats amb estafes, apropiaci贸 indeguda, falsedat documental i pertinen莽a a organitzaci贸 criminal.

D’igual manera s’ha investigat a altres tres persones m茅s de nacionalitat arm猫nia i espanyola que actuaven com a col路laboradors del grup buscant nous inversors o compradors i desviant i ocultant els diners a trav茅s de la xarxa de clients.

Els detinguts van ser posats a la disposici贸 de l’autoritat judicial competent, qui va decretar l’ingr茅s a la pres贸 del l铆der del grup i el bloqueig cautelar de dotze comptes bancaris manejats per l’organitzaci贸 amb importants quantitats de diners.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.