El suecà Ricard Villagrasa fitxa pels Franken Knights, club de futbol americà bavarés

El suecà Ricard Villagrasa fitxa pels Franken Knights, club de futbol americà bavarés
  • L’any passat va ser preseleccionat per al Team Spain i es va incorporar als València Firebats

El jugador del Sueca Ricers, Ricard Villagrasa Mafé, s’incorporarà d’ací a poques setmanes a la disciplina dels Franken Knights, club de futbol americà de la localitat de Rothenburg ob der Tauber, en la Baviera alemanya. L’esportista suecà ja va poder fer el salt anteriorment a la Universitat de Stirling, a Escòcia, per a poder estudiar allà amb una beca. Al remat la cosa no va quallar i es va quedar a casa.

L’any passat va ser preseleccionat per al Team Spain i es va incorporar als València Firebats, un dels millors equips del país. “La veritat és que no m’haguera imaginat que milloraria el 2019″, confessa Ricard. “Ara, contra tot pronòstic, encete l’aventura esportiva més important fins al moment”, afegeix.

El suecà, de 24 anys, viatjarà a Alemanya il·lusionat. Es tracta “d’un somni que vaig perseguint des de fa molts anys i que tot i que en alguns moments el veia impossible d’aconseguir no he deixat de treballar per a poder arribar”, conta. En principi estarà fins setembre que és quan es disputen els els play-off d’ascens. Els Franken Knights arribaren a estar en la German Football League i després de problemes baixaren a la quarta categoria de la qual ara proposen eixir.

“Com a casa a cap lloc, això ja ho sabem, però Rothenburg ob der Tauber és un poble que enamora a primera vista”, diu, agraït de “totes les persones que m’hi han donat suport, entrenadors i companys d’equip”.

Els contactes del receptor format en els Ricers amb els Franken Knights venen de fa un parell d’anys. En aquell moment va prioritzar els estudis. “Ho van entendre i van esperar”, explica. “Ara que ja he acabat la carrera i m’ha arribat aquesta oportunitat no l’he deixada passar”, conta. Ara ja ha acabat la carrera de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública a la Universitat de València.

Als Sueca Ricers sempre han tingut alguns jugadors estrangers que els han ajudat procedents dels EUA, Mèxic, Regne Unit o Itàlia. “Això m’ha influït molt perquè el somni d’un xicot de 15 anys era poder tindre alguna aventura així i poder ser reconegut en l’àmbit europeu, un somni, però als Ricers hem tingut tan bona escola que tot era possible”, conclou.

Ricard és el segon suecà que arriba a les competicions de futbol americà de més enllà dels Pirineus. Fa un temps, Toni Montón, grandíssim jugador dels Ricers, va estar als València Giants i aquell mateix estiu va anar als Rovaniemi Nordmen de la 4a divisió finesa.

Rothenburg ob der Tauber, amb uns 15.600 habitants, és una ciutat del districte d’Ansbach en l’Estat federat de Baviera. Fins a l’any de 1803 va ser una Ciutat Imperial Lliure i hui dia és una atracció turística de fama mundial pel seu ben conservat centre medieval. Per això, Rothenburg ha aparegut en diverses produccions de cinema, com “L’enigma de Kaspar Hauser” de Werner Herzog, i “Chitty Chitty Bang Bang”. A més, fou la inspiració per al poble en la producció de Disney de “Pinotxo” i de la sèrie d’animació “A Little Snow Fairy Sugar”.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.