El pensionistes de Sueca també convoquen a la manifestació del dissabte a València

El pensionistes de Sueca també convoquen a la manifestació del dissabte a València

El passat divendres, 25 de gener, com de costum, a les 11 hores, el col·lectiu Pense Pensions Dignes es va concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Sueca per reivindicar unes pensions dignes.

La portaveu, Pilar Medrano, es va referir al Reial Decret-Llei dels Sants Innocents, perquè es va públicar el 28 de desembre de 2018, del qual s’havia de destacar les mesures sobre la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d’ocupació.

Durant la concentració de la setmana anterior, divendres 18 de gener, la portaveu va destacar els dos punts que afectaven els pensionistes :

1.- L’import per a les incapacitats permanents totals (IPT), derivades d’una malaltia comú, en què la mínima no podia resultar inferior al 55% de la base mínima de cotització, per a majors de 18 anys, aquesta base mínima estava referenciada al salari mínim interprofessional, el que va suposar que la pensió mínima es fixara en 404,77 euros al mes, per a l’any 2018. Aquest any, amb l’augment del salari mínim, suposaria 495 euros al mes. Doncs, en el Reial Decret desapareix el mínim marcat en la Llei General de la Seguretat Social i estableix que cada any,  es determinarà l’import mínim, segons la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, es a dir que els treballadors amb IPT, tindrien el 2019, 417 euros i no els 495 euros que els correspondria. Va recordar que aquesta mesura, ja l’havia proposada el PP amb el govern de Mariano Rajoy i el PSOE, en l’oposició, s’hi oposà rotundament, el maig de 2018.

2.- Si bé, El Reial Decret-Llei preveu la revaloració de les Pensions públiques, d’acord amb l’IPC, per al 2019, en cap moment estableix que la mencionada revaloració es realitzarà d’acord amb l’IPC real per Llei, el Govern ajorna sis mesos la regulació per llei, a més espera aconseguir el consentiment dels Agents socials, perquè la revaloració no siga d’acord a l’IPC real i sí, de nou, l’invent d’un nou índex de revaloració, que de segur, sempre, suposarà un augment menor, i per tant  una pèrdua de poder adquisitiu de les persones més vulnerables, i una vulneració de l’acord al qual arribaren en el marc del Pacte de Toledo.

En la concentració del passat divendres, 25 de gener, Pilar Medrano va destacar la notícia del diari digital, el diario.es, en què s’havia convalidat del Decret-Llei, l’augment de les pensions, amb el recolzament de tots els grups parlamentaris, menys PP i Ciutadans. També, després de negociacions del Govern i Units-Podem, havien acordat que l’augment de la pensió per incapacitat permanent total (IPT), siga el 22% per al 2019, el que suposarà cobrar 495 euros, una bona notícia per als pensionistes d’una IPT.

Pel que fa a l’IPC, es confirma que la revaloració per a 2019, és 1,6% de manera general, i del 3% en el cas de les pensions mínimes.

La portaveu va insistir que aquest augment és per a enguany, però la reforma de les pensions del PP, de 2013 continua vigent, si  aquesta llei no es deroga, significa que al 2020, les pensions augmentarien el 0’25%, per tant la importància d’exir a les places, al carrer i per tot açò, a banda de la concentració del divendres, el dissabte dia 2 de febrer, a les 18h. la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), ha convocat una manifestació a València i a tots els pobles i ciutats de l’Estat, per continuar reivindicant els nostres drets per una pensió digna present i futura, la manifestació eixirà des de la Plaça de l’Ajuntament, i totes i tots que hi vulguen participar poden unir-se al col·lectiu Pense Pensions Dignes, que eixirà de l’estació de Sueca amb el tren de les 17h 20′.

A continuació, la portaveu va llegir les reivindicacions que la Coordinadora ha desglossat en 3 blocs:

Bloc legal
1.-Recollir les Pensions com un Dret Constitucional, amb la seua inclusió als Pressupostos Generals de l’Estat.
2.– Restablir la pensió ordinària als 65 anys.
3.- Jubilació anticipada sense penalitzar, és a dir, 100% de la base reguladora, amb 40 anys o més cotitzats.

Bloc econòmic
1.- Pensió mínima 1084 euros que garantisca amb dignitat la vida en relació amb allò que estableix la Carta Social Europea.
2.- Revaloració automàtica de les pensions en relació a l’IPC real.
3.– Recuperació econòmica d’allò perdut per les pensions des de 2011.

Bloc social
1.- Reducció fins a la desaparició de l’escletxa de gènere en les pensions des de 2011.
2.- Complet i immediat funcionament de la Llei de Dependència.
3.- Eliminació de tot tipus de copagament i restabliment de tots els drets sanitaris.
4.- Garantia dels subministraments bàsics com l’energia, l’aigua, o el transport.

Per acabar la concentracio, els assistents corejaren les consignes i cantaren la cançó reivindicativa ‘Guanyarem’.

Pense Pensions Dignes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.