Sportsa crea la primera Lliga de Futbol Sala valenciana per a persones amb malaltia mental

Sportsa crea la primera Lliga de Futbol Sala valenciana per a persones amb malaltia mental
  • La iniciativa busca unir llaços de col·laboració entre les tres províncies

sportsa-gener-2019_2L’Associació esportiva, cultural, de recuperació i integració social, Sportsa, naix en Sueca, en 2016, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’activitats esportives, recreatives, culturals i assistencials, orientades a l’organització de l’oci i temps lliure de persones amb Trastorn Mental Greu com a instrument per a la seua recuperació, integració i lluita contra l’estigma.

Per este motiu, i seguint amb els seus plans de treball, Sportsa ha creat la Primera Lliga de Futbol Sala de la Comunitat Valenciana per a persones amb Malaltia Mental, fent un pas més en la seua aposta per involucrar i col·laborar amb tots els centres que oferixen este tipus d’atenció en les tres províncies.

La primera edició d’esta Lliga de la Comunitat Valenciana es desenvoluparà en tres jornades. La primera d’elles s’ha disputat a Callosa de Segura (Alacant), tenint com a amfitrions a la residència Videsalud, ubicada en el municipi de Redován.

Les altres dos jornades se celebraran en les províncies de Castelló i València. Els responsables de Sportsa s’han mostrat molt satisfets amb el resultat d’esta primera jornada de la Lliga autonòmica per la gran acollida i motivació dels participants, i per la implicació de centres de les tres províncies.

“Amb este tipus d’activitats es perseguix aconseguir la inclusió social comunitària de les persones amb malaltia mental. A més, l’esport, i en este cas el futbol, ajuda a projectar una imatge positiva i saludable d’estes persones”, han afegit els organitzadors, els quals han volgut mostrar també el seu agraïment per la seua col·laboració a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; i als centres participants: Acova, Nexe i Museu, de València; CRIS Ciutat Jardí i Videsalud, d’Alacant; i CRIS de Vinaròs, de Castelló.

Sportsa es va constituir a l’empar de la Fundació SASM de Sueca, entitat sense ànim de lucre amb caràcter d’assistència social, atenció sociosanitària, recuperació i residència per a persones amb malaltia mental crònica.

Arran de l’èxit i consolidació de la lliga provincial de Futbol Sala de València “Lliga Fundació SASM”, iniciada en 2010 (composta per 22 equips de la província i dos divisions), els seus organitzadors han decidit apostar ara, des de l’Associació Sportsa, per una lliga autonòmica, involucrant també a centres i recursos per a persones amb malaltia mental de Castelló i Alacant, estretint llaços de col·laboració i intercanvi de projectes.

SportSa


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.