Sportsa crea la primera Lliga de Futbol Sala valenciana per a persones amb malaltia mental

Sportsa crea la primera Lliga de Futbol Sala valenciana per a persones amb malaltia mental
  • La iniciativa busca unir lla莽os de col路laboraci贸 entre les tres prov铆ncies

sportsa-gener-2019_2L’Associaci贸 esportiva, cultural, de recuperaci贸 i integraci贸 social, Sportsa, naix en Sueca, en 2016, amb l’objectiu de fomentar la pr脿ctica d’activitats esportives, recreatives, culturals i assistencials, orientades a l’organitzaci贸 de l’oci i temps lliure de persones amb Trastorn Mental Greu com a instrument per a la seua recuperaci贸, integraci贸 i lluita contra l’estigma.

Per este motiu, i seguint amb els seus plans de treball, Sportsa ha creat la Primera Lliga de Futbol Sala de la Comunitat Valenciana per a persones amb Malaltia Mental, fent un pas m茅s en la seua aposta per involucrar i col路laborar amb tots els centres que oferixen este tipus d’atenci贸 en les tres prov铆ncies.

La primera edici贸 d’esta Lliga de la Comunitat Valenciana es desenvolupar脿 en tres jornades. La primera d’elles s’ha disputat a Callosa de Segura (Alacant), tenint com a amfitrions a la resid猫ncia Videsalud, ubicada en el municipi de Redov谩n.

Les altres dos jornades se celebraran en les prov铆ncies de Castell贸 i Val猫ncia. Els responsables de Sportsa s’han mostrat molt satisfets amb el resultat d’esta primera jornada de la Lliga auton貌mica per la gran acollida i motivaci贸 dels participants, i per la implicaci贸 de centres de les tres prov铆ncies.

鈥淎mb este tipus d鈥檃ctivitats es perseguix aconseguir la inclusi贸 social comunit脿ria de les persones amb malaltia mental. A m茅s, l鈥檈sport, i en este cas el futbol, ajuda a projectar una imatge positiva i saludable d鈥檈stes persones鈥, han afegit els organitzadors, els quals han volgut mostrar tamb茅 el seu agra茂ment per la seua col路laboraci贸 a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica; a la Conselleria d鈥橢ducaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport; i als centres participants: Acova, Nexe i Museu, de Val猫ncia; CRIS Ciutat Jard铆 i Videsalud, d鈥橝lacant; i CRIS de Vinar貌s, de Castell贸.

Sportsa es va constituir a l’empar de la Fundaci贸 SASM de Sueca, entitat sense 脿nim de lucre amb car脿cter d’assist猫ncia social, atenci贸 sociosanit脿ria, recuperaci贸 i resid猫ncia per a persones amb malaltia mental cr貌nica.

Arran de l’猫xit i consolidaci贸 de la lliga provincial de Futbol Sala de Val猫ncia 鈥淟liga Fundaci贸 SASM鈥, iniciada en 2010 (composta per 22 equips de la prov铆ncia i dos divisions), els seus organitzadors han decidit apostar ara, des de l’Associaci贸 Sportsa, per una lliga auton貌mica, involucrant tamb茅 a centres i recursos per a persones amb malaltia mental de Castell贸 i Alacant, estretint lla莽os de col路laboraci贸 i intercanvi de projectes.

SportSa


Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.