El lletrat suecà Joan Tamarit és distingit amb la Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia

El lletrat suecà Joan Tamarit és distingit amb la Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia
  • Victoria Ortega, presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, li va imposar la condecoració en un emotiu acte celebrat ahir al migdia

El lletrat suecà Joan-Maria Tamarit i Palacios va rebre ahir al migdia la Creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia. En un emotiu acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sueca, la pròpia presidenta del Consell General de l’Advocacia  Espanyola, Victoria Ortega, li va imposar l’alta distinció en reconeixement a la seua trajectòria profesional.

joan-tamarit

Joan Tamarit

Tamarit, amb més de trenta-set anys de dedicació al món de l’advocacia, ha vist reconeguda així la seua gran tasca, tant com a professional en exercici, com en el desenvolupament dels càrrecs institucionals de direcció i gestió en el Col·legi d’Advocats de Sueca, així com en el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i en el Consell General de l’Advocacia Espanyola.

La distinció que ahir va rebre Joan Tamarit, atorgada a proposta del  col·legi suecà, ha estat recolzada per tots els col·legis professionals de la Comunitat Valenciana. En l’acte de lliurament, que va presidir Victoria Ortega, també varen estar presents l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; Jesús-Salvador Muñoz, degà de l’ICA Sueca; Juan-José Tortajada, president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats; i Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia.

Degà emèrit del col·legi del partit judicial de Sueca, actualment és secretari general del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana

Victoria Ortega va destacar la humanitat de l’homenatjat, i l’ha definit com “un gran company, generós, accessible i solidari”, unes qualitats “molt necessàries hui en dia”. La presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola va aportar tres raons per les quals se li ha concedit la distinció a Tamarit: “la convicció, el compromís i el respecte, que sempre ha mostrat en l’exercici de la professió”.

Ortega també va agrair públicament a l’alcaldessa, Raquel Tamarit, la cessió al col·legi suecà que l’Ajuntament va fer juliol passat, coincidint amb la celebració del Dia de la Justícia Gratuïta, d’un ficus ubicat a la porta dels jutjats. El consistori va dedicar l’anomenat “Arbre de l’Advocacia del Torn d’Ofici” en reconeixement a la funció social i el treball dels lletrats adscrits al servei.

El tresorer del col·legi suecà, José-Eduardo Ramón fou l’encarregat de dictar la laudatio dels mèrits de l’homenatjat. En l’emotiu discurs, en el qual va repassar la carrera de Tamarit va tindre paraules d’agraïment perquè l’acceptara en el seu despatx per fer la passantia quan ell començava a donar els primers passos en la professió.

“En l’exercici de l’advocacia ha destacat per ser un professional rigorós, de gran qualitat  humana i intel·lectual, amb  un gran coneixement  jurídic i amb una formidable capacitat de treball i estudi”, va dir de Tamarit. I va subratllar el “fort  compromís social” que sempre l’ha caracteritzat. “Una bona mostra d’això ha sigut la seua pertinença al Torn d’Ofici  i Assistència  al  Detingut  de l’ICA Sueca durant trenta-cinc anys, fins a 2017, quan va ser nomenat secretari general del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, càrrec que ocupa en l’actualitat”, va recordar.

Per últim, José-Eduardo Ramón també va incidir en la inquietud de Tamarit per la recuperació del Dret Civil Valencià, i el seu incansable treball, sent degà del Col·legi d’Advocats de Sueca, perquè la institució fóra pionera en publicar un Manifest en favor de la reparació del dret civil  propi. “El Manifest va posar  al  nostre col·legi  com  un referent d’esta reivindicació i a Joan Tamarit com un dels seus ferms  impulsors”, va expressar.

joan-tamarit-rep-creu-merit_1El degà del col·legi suecà, Jesús-Salvador Muñoz, es va mostrar molt orgullós del seu antecessor i va coincidir amb Ramón en destacar de Tamarit “la seua  estima per la nostra terra, llengua, cultura i especialment pel nostre Dret Civil Foral, tan injustament tractat”, i del qual “sempre ha sigut un vehement propulsor i defensor del mateix”, va recordar.

Joan Tamarit, visiblement emocionat, va tindre paraules d’agraïment per a “totes les persones que d’alguna manera han contribuït a que jo hui puga rebre este reconeixement”. L’homenatjat ha recordat els vint-i-nou anys que s’ha dedicat a “organitzar primer i a dirigir després el Col·legi d’Advocats de Sueca”.

D’eixa relació amb la institució en la qual va estar vint com a secretari i nou com a degà, va voler destacar tres aspectes. “El primer d’ells i més concret és que el col·legi ha experimentat un notable canvi, els altres dos són més intangibles, el segon és el propòsit que vaig tindre sempre de projectar el col·legi cap a la societat que l’envolta; i el tercer, el meu afany per transmetre la idea de la dignificació de la professió d’advocat a través de l’observança d’un comportament ètic”, va significar Tamarit.

L’acte va reunir a una nodrida representació de professionals de l’advocacia, entre ells el també degà emèrit del col·legi suecà, Vicent Ferri, i membres de la Corporació Municipal. També van assistir alts càrrecs de l’Administració de Justícia, entre ells, la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler; a més del secretari autonòmic, Ferran Puchades. L’homenatjat va comptar també amb la presència del sotsecretari de la Presidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero, a més de familiars i amics.

ICA Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.