El suecà Raül Cuenca aconsegueix 250 caramboles en la primera i única espectacular entrada

El suecà Raül Cuenca aconsegueix 250 caramboles en la primera i única espectacular entrada
  • Esteve Mata va guanyar el Campionat d’Espanya de billar al Quadre 47/2 disputat el cap de setmana a la capital de la Ribera Baixa

Esteve Mata (or) i Raül Cuenca (plata) tornen a Sueca al més alt alt del podi nacional de billar al Quadre 47/2 després de quasi dos anys d’inactivitat. Van completar el quadre d’honor els jugadors Tuset i Gil.

El billar clàssic, el dels jocs de sèrie, ha reaparegut aquesta temporada amb força a Sueca en el 79 Campionat d’Espanya en la modalitat del Quadre 47/2 on les grans figures del billar nacional, que també ostenten títols europeus, reapareixien en escena després de quasi dos anys a causa del conflicte existent entre alguns jugadors d’alt nivell i el material de joc establit per la Federació Espanyola.

Mata i Cuenca participaran al Campionat d’Europa a dispotar a l’abril a Branderburg (Alemanya)

I per a això, el Club Billar Sueca, al costat de la Federació Valenciana de Billar i l’Ajuntament de Sueca, han realitzat un gran esforç organitzatiu i econòmic perquè el material de joc estiguera en les millors condicions per a disputar un gran Campionat i, per tant, es poguera veure un gran nivell i ambient.

Fins a Sueca es van desplaçar un total de 22 jugadors provinents de les federacions valenciana, catalana, madrilenya, andalusa i navarresa. En una primera fase de pre-qualificació van jugar dotze jugadors en un sistema de grup classificatori per a la Fase de Qualificació on un total de setze jugadors es disputarien el passe a la Fase Final (habitacions, semifinal i final) on, a més d’aconseguir el guardó de Campió d’Espanya, també s’aconseguia l’accés al Campionat d’Europa que es disputarà el mes vinent d’abril en Branderburg (Alemanya).

El divendres no va haver-hi massa sorpreses en els grups classificatoris i ja anticipaven que el nivell d’aquests jugadors els portaria a un gran recorregut, com així va esdevindre amb els jugadors Gil (bronze) i Egea (6), Gómez (7) i Arbona (8). Domini per tant dels jugadors valencians amb permís del madrileny Gómez.

En la maratoniana Fase de Qualificació del dissabte es va poder veure durant més de 12 hores consecutives de billar els centellejos del gran nivell del billar nacional. Enquadrats en 4 grups de quatre, els setze jugadors més forts prenien part en el torneig, encapçalats per Miguel Bailén, de la Federació valenciana, que defensava el títol. Durant aquesta fase, va destacar per damunt de la resta de jugadors el nivell de Mata, Cuenca, seguits de prop per Albert i Gil, sent el que finalment s’alçaria amb l’entorxat el que va aconseguir la millor mitjana general de la fase (33’33) i la millor partida (50).

La Fase Final arribava amb 5 jugadors valencians, dos catalans i un madrileny. En quarts de final, els jugadors Mata i Albert es tornaven a veure les cares. Duel de campions que van protagonitzar la millor partida de la ronda. Les semifinals estaven servides: Mata vs Gil i Cuenca vs Tuset. I l’espectacle va brillar en el més alt quan Cuenca es va posar en la taula i en la primera i única entrada va aconseguir les 250 caramboles. Una sèrie espectacular, de domini absolut de la taula i de les boles, pròpia del seu nivell de campió d’Europa que va deixar atònic al públic assistent.

La final, entre Mata i Cuenca, no va tindre massa història. El gran joc del català i un parell de fallades del mític jugador local, va decantar la balança cap a Mata (250 a 32 en 3 3 entrades). Cuenca, no va dubtar ni un minut a agrair, durant la cerimònia de clausura del torneig davant la presència d’autoritats locals i federatives, l’esforç realitzat pel jugador català en vindre a Sueca a disputar el torneig donat les circumstàncies professionals per les quals travessa el jugador que també es dedica ara a la fabricació manual de tacs de billar Invickcues.

Per part local del Club organitzador, tres jugadors van prendre part en el torneig. Després del subcampió, Raül Cuenca, i per primera vegada en la seua carrera esportiva, Alfonso Egea aconseguia classificar-se en un meritori sisé lloc fruit del gran esforç formatiu i d’entrenament que està realitzant en els últims anys.

Per part seua, José Felguera no va poder passar de la primera Fase de Pre-Qualificació.
Els nous reptes del Club Billar Sueca es traslladen aquesta mateixa setmana a Oisssel (França) on el 26 i 27 de gener es disputa la Fase de Classificació del Campionat d’Europa on assisteix el club arrosser com a actual Campió d’Espanya.

Club Billar Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.