El Departament de Salut de la Ribera ha detectat 99 casos de violència masclista el 2018

El Departament de Salut de la Ribera ha detectat 99 casos de violència masclista el 2018
  • En 2019, l’àrea sanitària dedicarà cada dia 25 del mes a realitzar una acció contra la violència de gènere

El Departament de Salut de la Ribera ha notificat 99 casos de violència masclista durant l’any 2018, dins de l’aplicació del programa de cribratge universal contra la violència de gènere de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La detecció d’estos 99 casos positius de violència de gènere ha estat fruit del treball de cribratge dut a terme pels professionals sanitaris dels centres d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera.

Cal destacar que en el 92% dels casos, les dones víctimes de violència de gènere van rebre maltractament psicològic, mentre que en el 58,6% dels casos, van rebre maltractament físic; l’abús sexual s’ha detectat en el 5% de les víctimes de violència de gènere.

Protocol de cribratge de violència de gènere
L’objectiu del protocol de cribratge és fomentar la detecció precoç de casos de violència de gènere en dones majors de 14 anys ateses en centres de salut pels professionals sociosanitaris i actuar el més prompte possible.

Després de la detecció d’un cas positiu, els professionals sanitaris dels centres de salut i serveis d’urgències hospitalàries, activen, en funció de les circumstàncies, els protocols especialitzats amb què compta l’Administració per protegir les víctimes; això és, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil.

“Tots els dies són 25 de novembre”
En la seua contribució a la lluita contra la violència de gènere, el Departament de Salut de la Ribera dedicarà este any 2019 a celebrar una acció mensual, cada dia 25, per conscienciar sobre la violència masclista, sota el lema “Contra la violència de gènere: tots els dies són 25 de novembre “.

En este sentit, l’Hospital d’Alzira acollirà, el proper 25 de gener, una jornada sobre la Mutilació Genital Femenina.

L’objectiu d’esta Jornada és el d’oferir als treballadors sanitaris, membres d’associacions i professionals dels mitjans de comunicació, les eines que els permet apropar-se a la realitat de la mutilació genital femenina en la societat occidental, per identificar-la i visibilitzar-la.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.