L’Aemet incrementa l’avís groc a taronja per risc important de vent per a dimecres

L’Aemet incrementa l’avís groc a taronja per risc important de vent per a dimecres
  • Les ratxes de vent podrien arribar a 90 km/h a la nostra zona i les ones de la mar a tres metres el dijous

Actualització de dimarts a les 21.15 hores
L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat l’alerta per vent i risc costaner llançat dilluns per a dimecres. Segons els models de predicció ha passat a avís taronja per risc extrem de vent.

Segons aquestes previsions, les ratxes de vent a la nostra zona podrien arribar 90 km/h. En altres punts de l’interior del territori valencià podria ser de 110 km/h. Aquesta situació es mantindrà entre les 06 de la matinada de dimecres i les 00 de dijous, segons l’esmentada agència oficial.

Respecte al risc costaner, a hores d’ara, s’activa de 10 a 22 hores de dijous per vent de ponent i mestral. Les ones de la mar podrien arribar a 3 metres.

Avís especaial de l’Aemet per temporal de neu, pluja, vent i marítim

Publicat al matí de dilluns, 22 de gener.- L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha llançat per a dimecres un avís groc per risc de vent i costaner. Aquesta alerta afecta a tot el territori valencià i s’emmarca dins el temporal de pluja, vent i neu que d’oest a est es mou per la península.

En el cas de la Ribera Baixa les ratxes de vent podrien arribar a 70 k/h. La probabilitat que apunta la mateixa Aemet és del 40-70%. L’avís groc s’estableix des de les 6 de la matinada fins a les 00 hores de dijous. L’alerta activada per risc costaner per a la nostra zona s’estableix de 04 de la matinada a les 00 hores de l’endemà.

Pel que respecta a la costa de Cullera, el Perelló, els Marenys i Sueca, l’avís va de les 04 hores a les 15 de dimecres. Les ratxes seran de ponent o mestral amb intervals de força 7, ço és, mar gruixuda, amb espuma arrossegada en direcció del vent. En aquesta situació es mouen els arbres grans i dificulta per a caminar en contra de l’aire.

RBi

Enllaços d’interés:
Avisos de l’Aemet
Meteosueca
Radar de València (muntanya de Cullera)
Radar de Múrcia (serra de Carrascoy)
Radar d’Illes Balears (cap Blanc, Llucmajor)

Seguiment i detalls en temps real:

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.