La Plataforma per la Dignitat del Llaurador convoca concentracions per al pròxim dilluns

  • A la Ribera Baixa n’hi haurà manifestacions a Cullera, Polinyà del Xúquer, Fortaleny, Albalat de la Ribera, Riola, Benicull, Llaurí i Corbera

La Unió de Llauradors convoca a tots els llauradors i a totes les persones que desitgen sumar-se a les concentracions previstes dilluns que ve de forma simultània a les 20 hores des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador -de la qual forma part- i anima a participar en les mateixes en defensa del sector citrícola.

cartell -plataforma-dignitat-llauradorEl secretari general de La Unió, Carles Peris, estarà present en la concentració de la seua localitat Les Alqueries a les 20 hores en la plaça de l’Ajuntament; on atendrà els mitjans de comunicació que ho desitgen.

Les concentracions van creixent i estenent-se cada vegada més. Així, les poblacions convocants i adherides s’han duplicat respecte a les del passat 18 de desembre.

A l’hora de redactar aquesta informació s’esperava celebrar concentracions pel que fa a la província de Castelló en 14 localitats de la Plana Baixa on va nàixer la Plataforma (Nules, Borriana, La Vilavella, Vila-real, Onda, Almassora, Moncofa, Betxí, La Llosa, Almenara, Xilxes, la Vall d’Uixó, Artana i Les Alqueries); dos de la Plana Alta (Castelló i Torreblanca); nou del Maestrat (Benicarló, Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Sant Jordi, Càlig, Sant Rafael del Riu, Traiguera i Santa Magdalena de Polpis) i un de l’Alt Palància (Castellnovo).

A la província de València les comarques amb més concentracions seran la Safor amb huit localitats adherides (Bellreguard, Almisserà, Benifairó de la Valldigna, Potries, Xeresa, Xeraco, Simat de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna) i la Ribera Baixa també amb huit (Cullera, Polinyà del Xúquer, Fortaleny, Albalat de la Ribera, Riola, Benicull, Llaurí i Corbera).

A la Ribera Alta se celebraran en cinc (Algemesí, Carlet, Benifaió, Guadassuar i Benimodo). A la comarca de l’Horta Nord s’han adherit 4 localitats (Albuixec, Meliana, Massamagrell i Museros); a la Vall d’Albaida dos (Llutxent i Quatretonda); igual que al Camp de Túria (Benaguasil i Bétera); una de la Costera (Montesa) i una del Camp de Morvedre (Sagunt).

S’han duplicat les poblacions que s’adhereixen a les concentracions respecte a les de desembre

També la província d’Alacant se suma a les protestes de la Plataforma per la Dignitat i a la comarca de la Marina Alta hi ha previstes concentracions a Pego, Pedreguer, Ondara i El Verger. Se sumen així mateix dues localitats tarragonines del Baix Camp (Alcanar i Santa Bàrbara).

En l’arxiu adjunt es troba el manifest reivindicatiu consensuat en el qual es demana la modificació de l’acord signat amb Sud-àfrica, l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, exigir la reciprocitat a les produccions de països tercers, el compliment de la Llei de la Cadena Alimentària i la urgència de concedir ajudes directes als productors.

La Unió de Llauradors

Manifest Plataforma Dignitat


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada