La Guàrdia Civil implica dos funcionaris en la malversació de 140.000 euros d’un col·legi públic de Sueca

La Guàrdia Civil implica dos funcionaris en la malversació de 140.000 euros d’un col·legi públic de Sueca
  • El secretari del col·legi va utilitzar targetes de crèdit vinculades al compte corrent del centre per a realitzar compres personals en centres comercials, segons els agents de la institució armada

En el marc d’operació “Escolarys” la Guàrdia Civil de Sueca ha detingut al secretari d’un centre escolar per suposats delictes de malversació de fons públics i falsedat en els llibres de comptes i investigat al director del mateix centre per falsedat en documents públics per imprudència greu.

La investigació començà el desembre de 2018 quan els agents van tindre coneixement per part del director del centre d’una sèrie d’irregularitats en els comptes del col·legi. Per aquest motiu s’inicià un operatiu encaminat a l’esclariment dels fets.

A mesura que avançaren les investigacions es va comprovar, segons la Guàrdia Civil, que el secretari de l’escola pública era l’únic encarregat de les labors administratives i de comptabilitat, tenint entre la feina diària d’administrar els ingressos i despeses del col·legi havent de portar el seu obligat registre en el llibre de comptes.

Els responsables de la investigació policial, després de diverses setmanes d’estudi de documentació, determinaren que existia una malversació de fons públics des de l’any 2014. Segons la Guàrdia Civil, el secretari del centre va començar a practicar aquell any transferències bancàries des del compte del col·legi al seu propi compte.

Els agents també parlen de la possibilitat d’un ús personal de les targetes associades al compte del centre, realitzant, des de 2015 i de forma rutinària, retirades d’efectiu de 300 i 600 euros fins a finals de 2018.

Aquesta retirada de diners en caixers també la combinava amb compres usant la targeta en establiments comercials, com vinoteques o botigues d’electrodomèstics, segons les mateixes fonts de la investigació. A mitjan 2017 arribà a pagar amb la targeta diferents quotes de préstecs personals al seu nom, segons la nota de premsa difosa a migdia d’avui per la Guàrdia Civil.

Segons les investigacions el total de la malversació de fons abastaria la quantitat de 140.000 euros. El detingut intentava camuflar aquestes despeses falsificant el llibre de comptes, on no apareixien reflectits diversos ingressos i diversos pagaments i retirades d’efectiu no figuraven anotades en el llibre, segons les mateixes fonts oficials.

La fase d’explotació d’aquesta operació va culminar amb la detenció del secretari del centre, un home de 58 anys i nacionalitat espanyola per delictes de malversació de fons públics i falsedat en els llibres de comptes; i la investigació del director del col·legi, un home de 58 anys, també de nacionalitat espanyola per un delicte de falsedat de document públic per imprudència greu.

En cap moment s’ha desvetllat el centre en questió en el comunitat informatiu oficial de la Guàrdia Civil. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sueca.

R.

En la fotografia un dels centres escolars públics de Sueca

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.