La passarel·la del pont de ferro de Fortaleny haurà d’esperar a la pròxima legislatura

La passarel·la del pont de ferro de Fortaleny haurà d’esperar a la pròxima legislatura
  • El diputat de carreteres assegura que en un parell de mesos eixirà a exposició pública la part definitiva del projecte

L’actual govern de la Diputació de València deixarà inacabat el projecte de rehabilitació del pont de ferro sobre el riu Xúquer que uneix els termes de Sueca i Fortaleny. Així ho ha deixat entendre el diputat de Carreteres Pablo Seguí en l’acte d’inauguració de la primera fase que esperava des de que en setembre de 2010 entrara en serveis el nou pont de formigó.

inauguracio-pont-fortaleny-17-gen-2019_1Seguí ha anunciat que en un parell de mesos eixirà a exposició pública la part definitiva del projecte, que té previst continuar la passarel·la ciclopeatonal per a connectar de forma directa Fortaleny i Sueca creuant per dalt l’autovia. Després caldrà licitar l’obra, adjudicar-la i executar-la. L’esmentada passarel·la travessarà l’A-38 per a accedir a Sueca en pocs metres.

El nou pont està connectat amb la zona rural i el riu del marge sud de l’autovia. Dóna accés a les avingudes de l’Arròs i Mestre Serrano de capital de la Ribera Baixa després de travessar el tunel que condueix a la reformada senda de les Vaques. El recorregut des del pont a Sueca és de més de 800 metres. És d’ús exclusiu de ciclistes i vianants.

Per al diputat de Carreteres, Pablo Seguí, aquesta infraestructura és una instal·lació singular i representativa del patrimoni valencià que “gràcies a la seua rehabilitació servirà per a l’ús i gaudi de tots els veïns”.

La reconversió d’aquest pont en un nou itinerari ciclopeatonal “no solament conserva una peça significativa del nostre patrimoni, sinó que a més uneix a persones i fomenta la mobilitat sostenible, en aquest cas sense vehicles motoritzats”, ha declarat el titular de Carreteres.

Seguí ha recorregut el pont acompanyat per l’alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, i les diputades Mª Carmen Contelles i Pilar Moncho, aquesta última titular de Turisme i natural de la comarca, amb l’alcalde del Perelló, Andrés Fernández i l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. En la visita també ha participat Jordi Mayor, alcalde de Cullera, el pont del qual de ferro, de titularitat municipal, està previst restaurar pròximament.

El pont, que en el seu dia va rebre el nom d’Alfons XIII, està situat en la CV-509, de Sueca a Corbera, via integrada en la xarxa de Carreteres de la Diputació de València. Es tracta d’una estructura d’alt valor patrimonial i històric que va ser projectada en 1906 i construïda en 1916.

L’actual rehabilitació ha sigut finalitzada per la Diputació amb un import pròxim al milió d’euros. És un dels sis ponts de ferro construïts sobre el Xúquer entre finals del XIX i principis del XX (Gavarda, Alzira, Albalat, Riola, Cullera i Fortaleny) per a salvar la barrera geogràfica que representava el riu, revolucionant així les comunicacions en la Ribera.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.