La carrera urbana de Cullera homenatjarà el pròxim 3 de febrer a Salvador Gascón

La carrera urbana de Cullera homenatjarà el pròxim 3 de febrer a Salvador Gascón
  • Pilots com Héctor Faubel, Arón Canet, Vicent Pérez, Xavi Forés, Alex Debón, Emilio Zamora i Jaime Alguersuari han confirmat la seua assistència com a convidats

El Moto Club Cullera celebrarà el pròxim 3 de febrer una nova carrera urbana i, com no podia ser d’una altra forma, en ella es rendirà un sentit homenatge a un dels cullerecns més il·lustres, Salvador Gascón, pare del motociclisme valencià i que va morir el mes d’octubre passat.

salvador-gascon-angel-nieto-fill

Salvador Gascón i Ángel Nieto, fill

El Trofeu Ciutat de Cullera – Homenatge a Salvador Gascón, que serà puntuable en el Campionat Territorial de la Comunitat Valenciana, tindrà lloc en la mateixa zona on ja es va disputar la carrera de l’any passat, als carrers que discorren entre els edificis Ferrobús i Florazar I, en el barri del Racó. Una ubicació privilegiada, ja que aquest circuit se situarà a escassos metres de la platja.

Les categories en les quals es correrà seran: 80cc sèries, 80cc GP, 250cc clàssiques i supermotard.

A més, assistiran com a convidats (no correran) pilots molt populars com els valencians Héctor Faubel, Arón Canet, el cullerenc Vicent Pérez, Xavi Forés i l’expilot de la Vall d’Uixó Alex Debón, així com l’stunt rider Emilio Zamora i l’expilot català Jaime Alguersuari, fundador de la revista Solo Moto i que, quan fa anys Cullera era un referent de les carreres urbanes, va córrer en el circuit del Galeón.

Alma mater del motociclisme valencià
I és que en els anys 70 i 80 la ciutat va ser famosa per les seues carreres urbanes, a les quals assistien els pilots més reconeguts i Salvador Gascón, que en aquells dies era president del Moto Club Cullera, va ser l’impulsor de tot això.

“El nom de Cullera està unit al de les carreres urbanes gràcies a Salvador Gascón”, diuen des del Moto Club Cullera i afigen: “Salvador va fer molt pel motociclisme valencià i no hi ha millor manera de retre-li homenatge que celebrant una carrera en el seu honor”.

Fa anys Cullera acollia la primera i l’última carrera del Campionat d’Espanya de Velocitat; a més, també es va celebrar un Campionat d’Europa de Trial i dos Campionats d’Europa de Supermotard. I en els anys 90 es va organitzar a Cullera el primer Campionat del Món de Supermotard en territori espanyol.

Així mateix, Gascón va apadrinar a molts pilots valencians, com Ricardo Tormo i va ser una persona clau en la construcció del Circuit Ricardo Tormo de Xest. Gascón també va ser president de la Federació Valenciana de Motociclisme entre 1982 i 2009.

Moto Club Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada