Balanç positiu de la gestió pública de la Sanitat de la Ribera, nou mesos després

Balanç positiu de la gestió pública de la Sanitat de la Ribera, nou mesos després

Ningú no pot negar que, nou mesos després de la reversió de la gestió de la Sanitat Pública al Departament de La Ribera, l’atenció a la ciutadania és millor, tant als centres de salut com a l’Hospital. Tampoc no es pot negar que hi ha moltes coses que millorar, moltes més de les que teòricament haurien d’haver.

“La conselleria es va trobar amb la crua realitat d’unes evidents deficiències i mancances tant en l’equipament com en el personal del Departament de Salut”

Només l’empresa Ribera Salud va deixar la gestió, la Conselleria de Sanitat es va trobar amb la crua realitat d’unes evidents deficiències i mancances tant en l’equipament com en el personal del Departament de Salut.

Deficiències que la Conselleria hauria de fer arribar a la anterior empresa per tal de compensar les despeses econòmiques que la sanitat pública ha hagut de fer com, per exemple, més de 8 milions d’euros en equipament diagnòstic d’última generació que hauria d’ haver-se gastat l’anterior empresa.

També caldria que la Conselleria fera públics els informes d’obsolescència tecnològica que ens ha deixat Ribera Salud; la ciutadania té dret a saber com deixaren les instal·lacions i l’equipament, que cal anar arreglant i posant al dia.

Però, en lloc d’anar coneixent eixes informacions sobre el deplorable estat en que es trobava el Departament fins la reversió en abril passat i com s’està posant al dia invertint en tecnologia, personal i instal·lacions, resulta que apareixen encara “activistes anònims” que utilitzen les mateixes tàctiques que els anteriors defensors de la concessió sanitària i es dediquen a desacreditar a la Sanitat Pública.

Hem pogut comprovar com en les darreres setmanes s’han repartit pamflets anònims en distintes localitats de la Ribera en els que, a base de mentides i mitges veritats, intenten crear opinió en contra de la nostra Sanitat Pública en uns pamflets a tot color que algú es dedica a finançar de manera interessada.

Escudats en l’anonimat, algunes persones i/o organitzacions que no acaben de digerir la reversió sanitària es dediquen a fer campanya negativa de la reversió aprofitant que les eleccions municipals i autonòmiques ja estan a la vista.

En vint anys no hem conegut reivindicacions salarials ni d’equipament ni de serveis, per part de SanitatSolsuna ni tampoc d’alguns sindicats afins a la empresa que hui bramen pels incentius que també Ribera Salud els devia dels tres primers mesos de l’any.

“Caldria que es feren públics els informes d’obsolescència tecnològica que ens ha deixat Ribera Salud; la ciutadania té dret a saber com deixaren les instal·lacions i l’equipament”

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera entenem que nou mesos són pocs per fer un balanç definitiu de la gestió però que, encara amb algunes ombres, estan complint-se les expectatives posades en la reversió com, per exemple, la borsa de treball –que evitarà el nepotisme anterior- el pàrquing de l’Hospital -públic i sense costos per als treballadors i amb l’ampliació prevista- l’augment de professionals –que encara és insuficient-, l’augment de llits, el personal sanitari a les urgències als Centres de Salut, l’acostament dels especialistes a la ciutadania, etc.

Per tot açò, no entenem que s’obvien les millores que han anat fent-se en uns pocs mesos, tenint en compte que encara hi ha moltes deficiències que cal anar millorant, perquè no podem esperar que es refaça en un any el que no s’ha fet bé en vint anys, amb totes les garanties actuals d’estabilitat de treball i les millores que ja s’han introduït. I que, de forma anònima i amb mentides, es vulga desacreditar a la Sanitat Pública pel fet de ser pública i de gestió directa.

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.