El Concurs de Paella de Cullera se celebrarà al febrer i homenatjarà Salvador Gascón

El Concurs de Paella de Cullera se celebrarà al febrer i homenatjarà Salvador Gascón
  • La competició local tindrà lloc el dia 12 mentre que la final nacional s’ha fixat per al dia 26

Concretament, la competició local —que arriba a la seua tercera edició— tindrà lloc als Jardins del Mercat el dimarts 12 de febrer, mentre que la final nacional s’ha fixat per al dimarts 26 d’eixe mateix mes. Esta última fase se situarà, com és habitual, en el Paella de Cullera Village, en la plaça de la Constitució.

L’Ajuntament de Cullera ha obert, des de dimecres 9, el termini d’inscripció per a aquells restauradors que desitgen prendre part en el certamen gastronòmic que anualment reunix les primeres espases de la cuina valenciana i que des dels seus inicis ha recollit el suport d’importants figures.

A més, esta quarta edició serà tot un homenatge al creador de la recepta de la Paella de Cullera, el prestigiós gastrònom Salvador Gascón, pare de la gastronomia valenciana i Medalla d’Or de Turisme, mort recentment.

«La continuïtat del concurs és el millor homenatge que podem fer-li a Salvador en agraïment per tot el que va fer per Cullera, la seua gastronomia i turisme», ha manifestat l’alcalde, Jordi Mayor.

El concurs gastronòmic Paella de Cullera és una iniciativa de l’Ajuntament de Cullera per a promocionar la gastronomia cullerenca, i sobretot, amb l’objectiu de promocionar este plat innovador, que servix com a element diferenciador de la gastronomia local, a més de convertir-lo en punta de llança de la resta de productes característics i originals de la ciutat.

El certamen funciona, així mateix, com a eina de promoció dels productes autòctons i desenvolupa un espai per a conéixer i promocionar tant els productes de quilòmetre zero de la gastronomia cullerenca així com tota la riquesa del patrimoni històric, cultural i natural, donant a conéixer tota l’oferta de la restauració i l’hostaleria del municipi.

El IV Concurs Nacional de Paella de Cullera s’organitza en col·laboració amb l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera i la Ribera Baixa i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV).

L’any 2017, el certamen gastronòmic va rebre un premi de la federació d’hostaleria al desenvolupament associatiu, un reconeixement íntimament lligat a la idea de com una recepta i la creació del seu concurs poden arribar a promoure un compromís social de defensa dels productes de quilòmetre zero i ‘excel·lència gastronòmica com a atractiu turístic diferenciador.

Més sobre la Paella de Cullera
La recepta de la Paella de Cullera sorgix de l’extensa tradició de l’arròs i el peix que hi ha hagut sempre a la ciutat. Els seus ingredients li atorguen un sabor únic i molt personal. El caldo té una base de peix de roca al qual se li afigen llagostins, sepionet, roger, figatells d’escorpa, tomaca de Cullera, espècies i, per descomptat, arròs cultivat en els camps del terme.

El Concurs començà a caminar fa quatre anys i en este curt període de temps ha aconseguit recaptar el suport de personalitats del món de la gastronomia com ara Quique Dacosta o Susi Díaz.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.