La Biblioteca Municipal de Cullera prestà 28.500 llibres l’any passat

La Biblioteca Municipal de Cullera prestà 28.500 llibres l’any passat
  • El centre bibliogràfic tanca l’execici amb 2.500 préstecs més i consolida el seu lideratge a la comarca

La Biblioteca Municipal de Cullera realitzà 28.460 préstecs durant l’any passat. Això suposa un increment de 2.581 préstecs més respecte al 2017, quan el cullerenc ja es va consolidar com al centre bibliogràfic de la comarca líder en este camp.

D’eixe total, 18.764 préstecs van correspondre a llibres, 9.346 a documents audiovisuals, 179 a publicacions periòdiques, 160 a documents sonors i 11 a documents electrònics, segons les estadístiques facilitades hui per la regidoria de Cultura, que dirigix Sílvia Roca.

Pel que respecta al nombre de visitants, un total de 46.116 persones feren ús de les instal·lacions, que inclouen també la biblioteca infantil i l’hemeroteca. Per sexes, 19.835 van ser hòmens adults, 19.342 dones adultes, 3.198 xiquetes i 2.741 xiquets.

Així mateix, les activitats de dinamització registraren un total de 52 visites escolars, 6 presentacions de llibres, 7 activitats infantils i 8 visites d’escoles d’estiu i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR).

Club de lectura
A més, 2018 ha vist nàixer el primer Club de Lectura de la biblioteca, que compta ja amb 40 membres estables i ha tingut un bon acolliment entre els lectors cullerencs, que hi participen activament.

Pel que respecta a les millores en infraestructures, s’han adquirit 10 ordinadors nous per als usuaris (7 a la sala d’adults i 3 en la d’infantil) i es disposa de 20 e-readers per a facilitar la lectura digital.

De la mateixa manera, s’ha instal·lat una pantalla digital a la sala infantil, dotació que millora la dinamització de les visites escolars i les activitats de foment lector.

Finalment, s’ha millorat el sistema de wifi gratuït, de manera que ara es disposa de millor connexió a alta velocitat.

Per a Sílvia Roca, les dades estadístiques «avalen el magnífic treball que efectua l’equip de la biblioteca, que s’ha convertit en l’espai cultural de Cullera més usat per veïns, turistes i ciutadans d’altres poblacions, que també són habituals de les instal·lacions».

Ampliació de l’horari
Durant els últims anys s’han aplicat diverses millores encaminades a reforçar este servei bàsic. I és que la biblioteca municipal ha ampliat els seus horaris al llarg de tot l’any amb l’obertura de pràcticament tots els dissabtes de l’any. Quant a períodes d’exàmens, com l’actual, el centre està obert els set dies de la setmana en horari ininterromput, la qual cosa incrementa encara més l’afluència d’estudiants que busquen un espai en el qual poder preparar-se acadèmicament amb totes les comoditats i en un ambient d’estudi.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.