Cullera activa el protocol per a persones sense sostre davant l’onada de fred

Cullera activa el protocol per a persones sense sostre davant l’onada de fred
  • El termòmetre pot arribar a marcar temperatures per baix dels 0 graus

L’Ajuntament de Cullera ha activat des d’ahir dimecres el protocol d’actuació per onada de fred per a proveir d’allotjament, menjar, roba i mantes a les persones sense sostre que es localitzen en el terme municipal.

L’acció es desenvolupa conjuntament per la regidoria de Serveis Socials, la Policia Local i Protecció Civil i està motivada per l’esperada notable caiguda de temperatures que podran arribar a valors negatius fins al dissabte vinent.

Especial atenció a la nit, moment particularment delicat per les fortes baixades de temperatures que poden suposar un gran risc per a la salut de la gent que es veu obligada a viure al carrer.

El dispositiu format per la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil ha recorregut la ciutat i els punts del terme on es tenen localitzats als sense sostre per a oferir-los allotjament i menjar mentre dure l’onada de fred.

Francesca Ortiz, regidora delegada de l’àrea, informa que s’han localitzat un total de sis persones. ‘Davant d’esta situació els oferim ajuda per a minimitzar l’impacte de l’onada de fred. Cal dir, que el perfil d’estes persones respon a unes característiques particulars i solen rebutjar les diferents ajudes que s’oferixen des del consistori’.

Ortiz afirma que Cullera compta amb potents mecanismes de protecció social per a ajudar a qui ho necessita sempre que complisquen els requisits. La regidora aclarix que s’ha treballat per a poder oferir una alternativa a les persones sense sostre, però que no sempre s’han mostrat receptives.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada