Les ajudes socials a Cullera redueixen la demanda del menjador per a menors sense recursos

Les ajudes socials a Cullera redueixen la demanda del menjador per a menors sense recursos
  • Ortiz: «Hem posat fi a la greu situació d’emergència social amb la qual ens trobàrem al principi de la legislatura»

El menjador social de l’Ajuntament de Cullera per a menors de famílies sense recursos ha registrat este Nadal el menor índex de demanda d’usuaris des que es creara a l’estiu 2015. El servei s’activa durant les vacances escolars per a cobrir les necessitats d’aquelles famílies que no disposen dels suficients recursos per a alimentar-se.

Al voltant d’una desena de menors han resultat beneficiaris de la prestació tot i que la mitjana d’usuaris diaris ha estat menor fins i tot amb un dia sense cap assistència, segons expliquen des de la regidoria de Serveis Socials.

Les ajudes socials del consistori han propiciat que les famílies amb el risc d’exclusió social hagen vist augmentada la seua protecció i, conseqüentment, la demanda de serveis com ara el menjador s’ha vist reduïda.

Entre estes ajudes s’inclouen vals d’alimentació per a la compra directa en botigues i fins i tot durant estes festes unes cistelles amb productes nadalencs de les quals s’han repartit 160 a famílies sense recursos.

«És un bon símptoma», manifesta la regidora delegada de l’àrea, Francesca Ortiz, «perquè la situació actual contrasta, i molt, amb la qual ens trobàrem al principi de legislatura».

Per a Ortiz, les mesures de protecció adoptades pel consistori ha propiciat que s’haja «posat fi a la greu situació d’emergència social amb la qual ens trobàrem en 2015 quan malgrat els alts índexs d’atur, desigualtat i pobresa, l’ajuntament donava l’esquena als qui més necessitaven de la seua ajuda».

En eixe sentit, «s’ha passat de les vergonyoses cues de la fam que es registraven a les portes de Serveis Socials, amb famílies que venien amb la bossa perquè li l’ompliren de menjar, a un altre model de protecció social per a aquelles persones sense recursos que és més digne i els garantix els seus drets més bàsics com l’alimentació o l’habitatge», afirma Francesca Ortiz.

La regidora valora també com a molt positives les mesures de protecció social adoptades per la Generalitat i el nou Govern d’Espanya. «Estem en el camí idoni per a revertir la desigualtat generada per les polítiques de retallades i austericidi que es van aplicar en el passat en contra de la majoria social», conclou Ortiz.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.