Dos guàrdies civils de Sueca auxilien a un xiquet que es trobava inconscient en Mareny de Sant Llorenç

Agents de la Guàrdia Civil aconseguiren auxiliar a un menut d’un any que es trobava inconscient i sense respiració en el Mareny de Sant Llorenç, al terme municipal de Cullera.

Els agents amb el menut

El passat dia 28 de desembre, al voltant de les 20.30 hores, agents del Lloc Principal de Sueca, mentre realitzaven l’habitual servei de seguretat ciutadana, circulant amb vehicle oficial, per la carretera CV-502, un ciutadà va requerir la presència policial indicant que hi havia un xiquet que s’estava morint.

Personats en el lloc els agents, varen observar a una dona, l’àvia del menor amb un menut d’aproximadament un any als seus braços, manifestant que el xiquet no respirava. Va entregar el bebé a un dels agents, mentre l’altre guàrdia civil realitza gestions amb els serveis d’emergència, per a sol·licitar una ambulància.

Després d’agafar al bebé en braços observaren que tenia la cara i les orelles enrogides, en un estat d’inconsciència i sense respiració apreciable. Després d’indicar-los que el menut estava menjant quan havia deixat de respirar després de donar-li uns espasmes, optà per alçar-lo cap al muscle i donar-li uns lleus colps a l’esquena, provocant que el bebé tirara per la boca gran quantitat de fluids, apreciant una respiració costosa.

Una vegada reanimat el bebé, es van traslladar a l’interior de l’habitatge, verificant constants i comprovant la temperatura (38,5°), per la qual cosa se li va despullar de peces d’abrigar i se li indique a la família que li posaren un drap humit (fred) en el front en espera de l’arribada dels serveis mèdics.

Després de rebre trucada de base per a coordinar actuació amb els serveis d’emergència, es van recaptar dades mèdiques del menor als familiars, indicant els mateixos, que recentment el bebé havia estat ingressat a l’Hospital de la Ribera, per una bronquitis, participant els fets ocorreguts al 112 via telefònica i informant dels antecedents mèdics.

A les 20.40 hores es va personar en el domicili l’ambulància amb el metge d’urgències del Centre de Salut de Cullera, els quals es van fer càrrec de comprovar l’estat de salut del menor.

R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.