El PPCV pregunta per les mesures per què les cendres de l’incendi de Sollana no causen un major mal

El PPCV pregunta per les mesures per què les cendres de l’incendi de Sollana no causen un major mal
  • “L’incendi ha pogut convertir-se en una tragèdia mediambiental per la proximitat de l’empresa al Parc Natural de l’Albufera”, assenyala la diputada autonòmica Elisa Díaz

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) preguntarà al Consell si té mesures previstes perquè les cendres de l’incendi de Sollana, que ha estat actiu una setmana, no causen un major mal mediambiental. Així consta en una pregunta parlamentària formulada per la portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz.

La diputada ha preguntat “per què en aquests quatre anys el PSPV i Compromís no han fet res per a continuar amb una actuació que va iniciar el PP respecte a l’empresa que ha patit dos incendis en poc més de sis mesos a Sollana”.

“Ara entre ells es tiren la culpa del que ha pogut convertir-se en una tragèdia mediambiental per la proximitat de l’empresa al Parc Natural de l’Albufera, però la realitat és que els únics que van actuar van ser els governs autonòmic i local del PP. Al final de la legislatura passada es va comprovar que l’activitat que realitzava l’empresa no s’ajustava a la llicència atorgada, per la qual cosa es va procedir a precintar-la i a clausurar l’activitat en tant que no es restablira la legalitat amb una activitat ajustada a la llicència atorgada”, ha recordat la diputada popular.

Elisa Díaz ha assenyalat que el problema va sorgir quan, a més dels residus fusters autoritzats per a acumular i gestionar, “es van començar a acumular residus d’un altre tipus que no entraven entre els autoritzats”.

“Després de l’actuació per part dels governs del PP va haver-hi eleccions i va canviar el govern en totes dues administracions, i aquells que deien abanderar el verd van demostrar que no li interessava seguir amb el treball iniciat”, ha assenyalat.

“Des del GPP, en col·laboració amb el grup popular municipal de Sollana, volem saber si s’està duent a terme alguna investigació sobre la possible intencionalitat dels incendis, així com si hi ha mesures previstes perquè les cendres no causen un major mal mediambiental del ja causat”, ha explicat la diputada. “Els veïns estan preocupats i raó no els falta i és necessari conéixer quines mesures s’adoptaran, també per la forma en què es retiraran els residus que queden”, ha conclòs.

PPCV


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada