Arboç, Arbocer / Arbutus unedo

Arboç, Arbocer / Arbutus unedo

Nom científic: Arbutus unedo
Popular: Arboç, Arbocer
Família: Ericaceae

Un regal per a la vista… i el paladar. L’arboç és un arbust alt o arbret inconfusible pels seus fruits (baia) tan vistosos i comestibles. També ajuda la seua escorça, típicament rogenca i que es desprén en forma d’escames.

Forma part dels carrascars i màquies, sobre sòls ben desenvolupats i profunds. La zona del cingle blanc cap al sud, és on més abunda, amb alguns exemplars que ben bé compensen l’esforç de la caminada.

L’arboç floreix i fructifica en la tardor: mostra els fruits de la temporada anterior coexistint amb les flors de la nova. Per cert, els fruits són rics en alcohol i… A més, té diverses propietats medicinals, entre elles destaca el seu poder astringent (la seua riquesa en tanins va fer que fora molt utilitzat per a adobar les pells antigament).

Joan Aguado/AMLL

08-Arbutus_unedo


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.