Ecologistes en Acció ja reclamaren ser investigada l’empresa de Sollana que ara torna a cremar

Ecologistes en Acció ja reclamaren ser investigada l’empresa de Sollana que ara torna a cremar
  • Demanaren de la Fiscalia i la Conselleria de Medi Ambient un examen a fons de l’activitat de la planta de reciclatge

incendi-sollana-23-des-2018_1Ecologistes en Acció va demanar en l’estiu a Fiscalia i la Conselleria de Medi Ambient que investigaren a fons l’incendi de produït a Sollana, a la mateixa empresa de reciclatge que està en flames des de la vesprada de dissabte.

En aquell cas, com ara, el fum va provocar molèsties i va poder afectar la salut de la població, dels bombers que han treballat sense materials adequats, i a més ha contaminat l’entorn amb fums i aigües brutes que poden arribar al Parc Natural de l’Albufera.

El nou incendi de grans dimensions ha provocat una enorme columna de fum. S’ha fet visible des de diversos quilòmetres de distància. Fins a Sollana s’han desplaçat divuit bombers dels parcs del consorci de Silla, Cullera, Catarroja, Torrent, Alzira i un oficial de guàrdia per a treballar en l’extinció de les flames.

Els efectius de bombers van tardar quasi vint dies a extingir les flames en l’incendi del passat estiu. Es tracta d’una empresa que acumula tones de residus i que actualment, es troba en concurs de creditors i sense un control exhaustiu.

Els bombers de Catarroja van rebre l’avís de foc al voltant de les 17.30 hores d’ahir, dissabte i fins al moment no ha afectat la població ni al Parc Natural de l’Albufera. Els bombers, que han estat treballant tota la nit, estan sent prudents a l’hora d’emprar la quantitat d’aigua justa, ja que aquesta pot derivar en la zona natural protegida i contaminar-la, segons han comunicat.

RBi

* Fotografies del Consorci Provincial de Bombers 

 


  1. […] preguntarà al Consell si té mesures previstes perquè les cendres de l’incendi de Sollana, que ha estat actiu una setmana, no causen un major mal mediambiental. Així consta en una pregunta parlamentària formulada per la […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.