El Ple de Cullera demana a la Unesco ser declarada ‘Ciutat Musical’

El Ple de Cullera demana a la Unesco ser declarada ‘Ciutat Musical’
  • Aproven per unanimitat iniciar el tràmit per a aconseguir aquest reconeixement internacional

Cullera s’ha llançat a la carrera per a ser declarada ‘Ciutat Musical’ de la Unesco. El ple va aprovar este dijous per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV-PSOE, PP, Compromís per Cullera, Gent per Cullera i Ciudadanos) iniciar el tràmit per a aconseguir este reconeixement internacional.

El camí serà llarg, però el municipi riberenc està disposat a transitar-lo perquè es pose en valor tot el seu patrimoni musical, tal com ha explicat la regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca, encarregada de defensar el punt en la sessió plenària.

Les ‘Ciutats Musicals’ s’emmarquen en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada en 2004 per a promoure la cooperació entre aquells municipis que identifiquen la creativitat com un factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Actualment, esta xarxa està formada per 180 ciutats de tot el món que treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l’àmbit internacional.

Roca assenyala que en el cas de Cullera, la música té un vessant cultural i vertebrador inqüestionable. «Tot ací gira al voltant d’este art, que genera beneficis socials directes i indirectes», ha dit la també primera tinent d’alcalde de Cullera, qui subratlla el pes del sector també en termes econòmics.

Beneficis
«La música a Cullera és una fàbrica de professionals de primer nivell que exportem a tot el món, on els nostres músics es desenvolupen i treballen conjuntament amb els millors en este camp», remarca Roca.

Així mateix, l’activitat musical possibilita en el municipi establir una forta xarxa social que propicia una millor cohesió territorial, establint vincles afectius i emocionals entre les persones i la societat.

El panorama musical cullerenc és un dels més destacats del país. Amb dos potents societats musicals, escoles de música, un conservatori i milers de músics entre professionals i amateurs a més de l’existència d’altres agrupacions, el patrimoni de musical de la ciutat és un tresor que forma part de la idiosincràsia cultural valenciana.

Actualment són cinc les ciutats espanyoles que formen part de la Xarxa Internacional de Ciutats Creatives en les diferents modalitats. Dénia és l’única de la Comunitat Valenciana en la modalitat gastronòmica i ara la candidatura de Cullera, que s’unix a la presentada recentment per Llíria i Bunyol.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.