L’atracament d’una gasolinera de Cullera porta a la detenció dels autors de sis robatoris amb violència i intimidació

L’atracament d’una gasolinera de Cullera porta a la detenció dels autors de sis robatoris amb violència i intimidació
  • Amenaçaven amb ganivets de grans dimensions, sostreien els diners de les caixes registradores i fugien amb una furgoneta amb plaques robades d’altres vehicles

En el marc de l’operació “Efedra” realitzada per la Guàrdia Civil de Cullera i de l’operació “Combo” realitzada per la Policia Nacional de Xàtiva s’ha detingut dos homes de la localitat d’Algemesí com a presumptes autors un total de sis atracaments en establiments de diversos municipis de la Ribera, la Costera i la Safor.

Ela agents de la institució armada de Cullera començaren les primeres investigacions el passat 30 d’octubre, després de l’atracament d’una gasolinera a la capital turística de la Ribera Baixa, iniciant així l’operació “Efedra”.

Les gestions van anar demostrant que aquests individus havien comés un fet similar a Alberic i un altre en Xàtiva. Aquest últim atracament estava sent investigat per la Policia Nacional de la històrica ciutat de la Costera, en el marc de l’operació “Combo”. Per això, es va constituir un equip conjunt d’investigadors de totes dues unitats per a unificar les tasques.

Gràcies a la minuciosa anàlisi de les imatges captades pels establiments objecte dels atracaments, la localització de testimonis, i l’ús d’altres tècniques d’investigació més complexes, es va poder determinar que aquests subjectes també havien sigut els autors d’atracaments a Xeraco i Tavernes de la Valldigna.

L’anàlisi de les abundants dades aportades per la Prefectura Provincial de Trànsit i el Grup d’Investigacions de Trànsit de la Guàrdia Civil van facilitar la identificació d’un dels vehicles utilitzats i de tal manera també la identitat del seu titular, orientant el focus de la investigació en aquesta persona.

Després de tindre coneixement d’un atracament en un supermercat a Benifairó de la Valldigna, els investigadors de tots dos cossos van establir un operatiu de tancament en la localitat d’Algemesí en la qual participaren integrants de la Guàrdia Civil de Cullera i Policia Nacional de Xàtiva.

En el moment de la detenció els autors ometen ordres de la patrulla de la Policia Nacional, intentant donar-se a la fugida, però el cotxe patrulla va aconseguir retindre’ls. Així recuperaren els diners sostrets, plaques de matricules doblegades, dos ganivets de grans dimensions, peces per a ocultar rostres, així com la retirada dels dos vehicles utilitzats en tots aquests fets. Posteriorment es va procedir a practicar dues diligències d’entrada i registre dels domicilis on trobaren totes les peces utilitzades en els diferents robatoris.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.