Cullera instal路la les primeres tanques per a protegir les dunes

Cullera instal路la les primeres tanques per a protegir les dunes
  • Costes col路loca palissades a la platja del Dosser per a minimitzar l’impacte sobre estos ecosistemes i l’ajuntament les ampliar脿 a altres arenals

Cullera ja compta amb palissades per a protegir els seus cordons dunars. Es tracta d’una reivindicaci贸 municipal que finalment ha at茅s la Direcci贸 General de Costes.

La mesura ha comen莽at a implementar-se en tota la platja del Dosser, un dels arenals naturals que componen els m茅s de 15 quil貌metres de costa amb els quals compta el municipi.

Les palissades s贸n tanques de fusta prove茂des de cordes que s’instal路len entre les dunes i la platja per a limitar l’acc茅s, de manera que es preserven estos ecosistemes d’alt valor ecol貌gic la import脿ncia dels quals 茅s vital per a mantindre la l铆nia de costa, ja que actuen com a protecci贸 natural davant l’efecte d’erosi贸 del mar.

Fins ara, Cullera no comptava amb eixos sistemes malgrat que els havia reclamats amb insist猫ncia en entendre que complementen les mesures de protecci贸 de les dunes.

Un altre dels motius de la seua instal路laci贸 茅s mantindre fora de perill la zona d’implantaci贸 del corriol camanegre, ocell que t茅 el seu h脿bitat natural en les dunes, espai que empra聽 per a nidificar.

El corriol camanegre, (charadrius alexandrinus) 茅s un habitant caracter铆stic de platges, arenals costaners, saladars i llacunes. Ha patit intensament l’acusat proc茅s de transformaci贸 esdevingut a les nostres platges i aiguamolls, la qual cosa ha provocat la seua progressiva disminuci贸.

Encara que els ocells espanyols es mostren m茅s aviat sedentaris o, com a m脿xim, dispersos, durant l’hivern les costes i llacunes del nostre pa铆s reben un considerable nombre d’exemplars procedents d’altres latituds d’Europa.

D’altra banda, encara que no existix una prohibici贸 expressa de trepitjar les dunes, assenyalen des de la regidoria de Medi Ambient, 茅s recomanable que no es fa莽a posat que l’impacte hum脿 pot causar alteracions en el seu equilibri natural.

Ampliaci贸
L’Ajuntament de Cullera ampliar脿 amb mitjans propis el sistema de palissades perqu猫, gradualment i en coordinaci贸 amb Costes, s’amplie a la resta d’arenals naturals de la localitat.

Les gestions per a la instal路laci贸 s’han efectuat de forma conjunta per les regidories de Platges i Medi Ambient, dirigides per Salva Tortajada i Hugo Font, respectivament.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.