Pi blanc / Pinus halepensis

Pi blanc / Pinus halepensis
Pinus_halepensis-serra-de-corbera

Cons masculins del pi blanc

Nom cientític: Pinus halepensis
Popular: Pi blanc
Família: Pinaceae

Els pins són gimnospermes: plantes amb llavor però sense flor. La reproducció es fa gràcies als cons, que poden ser masculins  o femenins (pinyes). Foto superior de la fitxa: cons masculins i, baix esquerra,  “pluja” de pol·len que el vent provoca i que, quan arriba als cons femenins (foto baix dreta) germinarà i donarà lloc a la coneguda pinya que conté les llavors (pinyons), en un cicle que dura 2 anys.

Espècie amb ampla distribució capaç de resistir la sequera i viure en sòls poc desenvolupats, atributs que poden ser útils en l’actual  escenari de canvi climàtic.

Injustament considerat com espècie perjudicial i fins i tot com “plaga”, el pi blanc és un arbre que ha permés recuperar espais degradats i cremats. Una altra qüestió, però, és la gestió de les seues masses i del territori. A més, té propietats medicinals, especialment per a tractar afeccions de les vies respiratòries altes.

Joan Aguado/AMLL

06-Pinus_halpensis


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.