El trànsit, la neteja o el manteniment de carrers, entre les preocupacions dels cullerencs

El trànsit, la neteja o el manteniment de carrers, entre les preocupacions dels cullerencs
  • L’equip de govern arreplega propostes i suggeriments en l’Assemblea Oberta celebrada este dijous

La pacificació del trànsit, la neteja viària, el manteniment dels carrers o l’oci s’erigiren en els temes estrella que els ciutadans van plantejar a l’equip de govern de Cullera (PSPV-PSOE/Compromís) durant la celebració de la tercera assemblea ciutadana anual que va tindre lloc dijous en el Saló Multiusos del Mercat.

mayor-assemblea-oberta-cullera-des-2018

Jordi Mayor

L’alcalde, Jordi Mayor, fou el primer a intervindre amb la lectura de l’informe de gestió de 2018 en el qual va assenyalar cinc grans eixos d’actuació: la consolidació i ampliació de les polítiques socials de rescat de persones, la normalització de la situació econòmica de l’ajuntament, la inversió en foment de l’ocupació, l’impuls als sectors productius clau com el turisme i la reactivació de l’obra pública.

Mayor destacà el fet que ja es complisquen tots els paràmetres que exigix el Pla d’Ajust —estabilitat pressupostària, regla de despesa i període de pagament mitjà a proveïdors, principalment— com un dels grans assoliments.

Al mateix temps, l’alcalde va posar en valor la inversió en polítiques actives d’ocupació amb una notable baixada de l’atur durant estos quatre anys —mesurada que va ser aplaudida pel secretari comarcal de la UGT, Raül Roselló, present en l’assemblea—, les bones xifres del turisme i la inversió en sis milions d’euros com a grans assoliments de l’exercici que està arribant a la seua fi.

En este últim punt, va explicar la situació en la qual es troba la piscina coberta municipal. Tal com va assenyalar als assistents, a hores d’ara «l’obra està acabada, l’ordenança aprovada, el personal contractat i solament cal que Indústria done d’alta la llum. Quan ho facen, immediatament s’obriran les inscripcions perquè la gent, després de quinze dies d’anàlisis d’obligatoris de l’estat de l’aigua, puga començar a usar les instal·lacions».

Respecte a l’execució del carril bici, Mayor va insistir que esta infraestructura és necessària per a generar un nou model de mobilitat en la ciutat. En eixe sentit, defensà que era necessari traure a bona part del trànsit del nucli urbà a través de la circumval·lació per a garantir la seguretat vial i reduir el nombre de vehicles que transitaven per la Diagonal o carrers com Cervantes i València.

«Sé que està generant alguna confusió, però cal esperar al fet que el carril bici estiga acabat per a valorar el seu impacte. A la llarga ens adonarem que és beneficiós per a millorar la qualitat de vida», va manifestar.

Intervencions veïnals
Precisament, moltes de les intervencions de la ciutadania es van centrar en la mobilitat. Molts veïns van demanar mesures de pacificació del trànsit rodat i van aplaudir actuacions com el carril bici o la reducció del límit màxim de velocitat en el nucli urbà.

No obstant açò, van plantejar altres mesures com la instal·lació de guals en alguns punts o noves rutes per als camions que regeneren les platges amb la finalitat de reduir les molèsties en determinats carrers que tradicionalment suporten un gran volum de cotxes o camions.

La neteja de carrers i les deposicions de les mascotes tornaren a estar entre els temes més demandats. La ciutadania demanà més contundència per a abordar este problema i l’alcalde va admetre que l’actual contracte de recollida de residus i neteja viària és «insuficient» per a atendre la demanda real de la població pel que, una vegada finalitze, es modificaran les condicions de cara al pròxim.

La veu dels barris també es va fer escoltar. Des del Far van reclamar més atenció fora de la temporada estival i més servei en el consultori mèdic durant l’hivern. Mayor es va comprometre a traslladar a la conselleria esta reivindicació.

També va haver-hi veus crítiques amb la suspensió dels balls del parc urbà de Sant Antoni el passat estiu. Es va demanar la tornada d’esta oferta d’oci, paralitzada en no complir-se la legislació i per les queixes veïnals pel soroll. Jordi Mayor es va comprometre a buscar una solució de cara a la pròxima temporada estival «sempre dins de la legalitat vigent».

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.