Rusc / Ruscus aculeatus

Rusc / Ruscus aculeatus

Nom científic: Ruscus aculeatus
Popular: Rusc
Família: Liliaceae

Arbust endurit, sorprenent per diverses raons. La primera, pel seu fruit: una baia de color roig intens que sobreïx fàcilment d’entre la vegetació. I en segon lloc, perquè allò que pareixen fulles, no ho són. Heu vist mai alguna flor que isca d’una fulla?

Sempre a l’ombra, al sotabosc dels carrascars ombrívols  i frescos amb marfull, sobre sòls ben desenvolupats. Per això, la podrem trobar, per exemple, per la zona de la font de la Regalà, Cova de l’Anell, etcètera.

Planta medicinal, reconeguda per l’Agència Europea del Medicament i indicada sobretot per a tractar trastorns venosos i hemorroides. Hi ha una famosa pomada molt utilitzada per al seu tractament. Això ha suposat, també, una amenaça a la seua conservació.

Joan Aguado/AMLL

06-Ruscus aculeatus


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.