L’Últim toc teatre arrasa en la mostra ‘Cullera a escena’ amb «Suggestió»

L’Últim toc teatre arrasa en la mostra ‘Cullera a escena’ amb «Suggestió»
  • L’actriu Pepa Juan obté el reconeixement del festival per la seua trajectòria

L’obra ‘Suggestió’, de l’Últim toc teatre, ha estat la gran triomfadora en la gala de cloenda de la XV edició de la Mostra de Teatre ‘Cullera a escena’ que va tindre lloc ahir a la vesprada en una Casa de la Cultura que va completar el seu aforament. La companyia aconseguí quatre dels huit guardons en joc.

La història en qüestió, que conta les experiències d’un youtuber en relació amb una sèrie de misteris, fou mereixedora del premi del jurat a la millor obra, dotat amb 1000 euros.

Així mateix, el seu protagonista, Emili Chaqués, va obtindre un any més el reconeixement com a millor actor del festival. La millor direcció va recaure en la figura d’Eugeni Alcañiz. Finalment, Suggestió coronà la seua participació amb el premi a la millor escenografia dissenyada per Marc Campins.

El de la millor actriu d’enguany se l’ha emportat Sonia Martínez per ‘Con Carmen, cinco momentos’, la versió de l’Espanya provinciana que recrea ‘Cinco horas con Mario’ de Miguel Delibes, representada per Perfil Teatro.

D’altra banda, el millor actor de repartiment ha sigut esta vegada un guardó compartit entre Juan Manuel Castillo i Jordi Tamarit, per ‘Sobra el griego’, de Stres de Quatre, on darrere dels micròfons de Radi Cinc expliquen de manera fresca i directa la seua particular visió de l’actualitat en una obra carregada de música, informació, entreteniment, debat, cultura i, per descomptat, la participació de l’oient-espectador.

La divertida obra ‘Políticament incorrecte’, una comèdia que es desenvolupa en l’hotel Palace de Madrid, prop del congrés, on un Ministre del PP i una diputada PSOE, planegen passar una nit junts, també va tindre la seua part de glòria. Es va adjudicar el premi del públic a la millor obra i Loli Puchades guanyà el premi a la millor actriu de repartiment.

Tribut
La gran cita del teatre amateur va servir també per a retre homenatge a l’actriu i dramaturga cullerenca, Pepa Juan. És la primera vegada que el Cullera a Escena ret este tribut a una figura local després d’haver-ho fet amb altres grans de l’escena com Juli Mira, Rodolf Sirera o Carles Alberola.

Actors de primera línia, com la guanyadora d’un Goya de l’Acadèmia, Rosana Pastor, així com amics i companys de trajectòria, pujaren a l’escenari per a repassar la vida professional d’una de les impulsores del teatre en el municipi amb aquella companyia pionera, La Colla Teatre, que allà pels 80 fou germen de l’activitat teatral a Cullera.

Visiblement emocionada, Juan feu un al·legat del teatre. «L’emoció és el que més m’agrada d’esta professió», va dir, de la qual «tots i cadascun dels meus dies m’he penedit de triar», va admetre. Disgusts d’una activitat que «promet molt i dóna molt poc», però el verí de la qual és infal·lible i que fa claudicar amb facilitat.

Juan compta amb una dilatada trajectòria sobre les taules així com en el cinema i la televisió. Recentment ha participat en obres com Lady Formentera, que li ha valgut el premi a la millor actriu de repartiment en els Premis de l’Audiovisual Valencià.

Obres professionals
La bona notícia per a este 2019 és l’entrada de Cullera en el Circuit Teatral Valencià, el que permetrà ampliar al camp professional l’oferta d’obres de les quals podrà gaudir el públic, tal com va anunciar l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor.

Així mateix, la consolidació del Cullera a escena després de la seua recuperació en 2015 i l’impuls que vol donar-li el consistori, incrementaran la dotació dels premis de cara a la pròxima edició per a incentivar encara més la participació de les companyies.

Més de 1000 espectadors han passat per esta XV edició de la Mostra de Teatre, la qual cosa certifica «la consolidació del festival i l’enorme interés pel teatre que existix a Cullera», conclou la regidora de Cultura, Sílvia Roca.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.