Cullera recupera el ‘xec bebé’ i donarà 250 euros a nounats

Cullera recupera el ‘xec bebé’ i donarà 250 euros a nounats
  • L’ajuntament i ACECU acorden una mesura que afavorirà les compres en el municipi

L’Ajuntament de Cullera i l’Associació d’Emprenedors i Comerciants de Cullera (ACECU) recuperaran a partir de l’any 2019 el denominat ‘Xec bebé’, una prestació econòmica per a famílies de nounats, adoptats o acollits.

L’ajuda ascendirà a 250 euros que podran gastar-se, a través d’una targeta, en els comerços associats a ACECU en l’adquisició de productes per al bebé: higiene, alimentació, farmàcia, roba, carros, articles complementaris i uns altres de similar naturalesa.

Esta ajuda fou suprimida en el passat per les retallades que es van aplicar en el consistori i davant els impagaments que patien els comerciants per part de l’Administració local. La millorança en la situació econòmica de l’ajuntament ha portat al govern municipal a recuperar el Xec bebé, que comptarà amb una partida de 50.000 euros en el pressupost municipal que es debat i vota hui dimarts en el ple.

Els beneficiaris seran famílies amb un mínim de dos anys d’empadronament a Cullera i que tinguen la seua residència efectiva en el municipi i en les quals s’haja produït una variació en la unitat familiar per naixement, acolliment o adopció.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, emmarca la recuperació del Xec bebé en les polítiques socials del municipi i de foment del comerç local. «És una mesura encaminada a ajudar a les famílies dels nounats, adoptats o acollits a fer front a les despeses derivades de l’increment de la unitat familiar», ha assenyalat el primer edil.

D’altra banda, «pretenem que la mesura afavorisca les compres a Cullera i contribuïsca a dinamitzar el comerç local». En eixe sentit, ha destacat que «els diners es quedaran en els comerços de la ciutat, el que suposa un incentiu més per a este sector que és un dels motors econòmics del nostre municipi».

Bon acolliment
Des d’ACECU, el seu president, José Luis Albiñana, considera «fantàstica» la mesura i valora molt positivament el mètode de pagament a través de targeta. «Suposa una ajuda econòmica per als comerços i a més una forma que ens puguem promocionar entre les famílies perquè sàpien que a Cullera poden comprar tot el que necessiten per als seus nounats», ha dit.

L’acolliment entre els comerciants ha sigut bo. «Hi ha molt d’interés i s’ha creat una gran expectativa», indica. «A més, si amb açò contribuïm a sostindre la natalitat i al fet que les famílies jóvens es queden a Cullera, molt millor», valora Albiñana.

El regidor de Comerç, Pere Manuel, ha ressaltat que el Xec bebé és una mesura «transversal de política social i foment del comerç local a través de l’associacionisme que representa ACECU».

L’edil subratlla que l’ajuda suprimida per anteriors governs «és un dret recuperat que a més contribuïx a generar riquesa en un sector tradicional com és el comerç, que representa una font d’ocupació molt important en la nostra ciutat».

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada