Cullera posarà conserges en els col·legis públics de Primària

Cullera posarà conserges en els col·legis públics de Primària
  • L’ajuntament implantarà este servei, una reivindicació llargament demandada per la comunitat educativa

Una demanda històrica que, finalment, serà atesa. Cullera comptarà amb conserges en els col·legis públics de Primària a partir del pròxim any. L’ajuntament ha inclòs una partida en els pressupostos de 2019, que demà es porten a ple per part de l’equip de govern, en la qual contempla la implantació d’este servei del qual fins ara mancaven els col·legis.

De fet, la comunitat educativa havia posat sobre la taula una vegada i una altra la  reivindicació sense que fins hui haguera pogut fructificar. La regidora d’Educació, Sílvia Roca, ha comunicat ja als directors dels centres la decisió. «Enguany tenim ja disponibilitat pressupostària i, per tant, la demanda s’atendrà perquè és de justícia», ha explicat la també primera tinent d’alcalde.

La previsió és que s’externalitze la contractació, per les restriccions en esta matèria que patix el consistori com a conseqüència del pla d’ajust, i que a partir de 2019 ja es puga implantar la figura del conserge.

Les funcions seran diverses. Des d’atendre el manteniment del centre fins a vigilar entrades i eixides entre moltes altres relacionades amb este treball. «Fins ara eren els mateixos professors els qui assumien estes tasques; creiem que el treball d’un docent no és obrir la porta, el professor ha de centrar-se en les seues funcions acadèmiques», ha assenyalat Roca.

Els centres beneficiats seran el Sant Agustí, el Sant Antoni de la Mar, el Doctor Alemany i l’Escolaica. Es dóna la circumstància que mai havien comptat amb bidell, a diferència del que ocorre amb els centres públics de Secundària i Batxillerat, on el servei és paga per la Conselleria.

«En el cas dels col·legis de Primària públics la presència de conserge sol ser costejada pels ajuntaments. A Cullera, malgrat que la comunitat educativa sempre ho havia plantejat, cap govern fins ara ho havia inclòs entre les seues prioritats. Nosaltres enteníem des del primer moment que la figura del bidell havia de crear-se i només hem tingut la possibilitat, ho hem fet», declara Roca.

En eixe sentit, la primera tinent d’alcalde ha expressat que «confie que tots els grups polítics, almenys aquells que sempre han mostrat una gran sensibilitat cap a l’educació pública, siguen conseqüents i recolzen un pressupost que un any més seguix fent passos a favor de la millora en la qualitat de l’ensenyament a Cullera».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.