L’Ajuntament de Sueca es blinda davant una hipotètica inundació del Xúquer per Vilella

L’Ajuntament de Sueca es blinda davant una hipotètica inundació del Xúquer per Vilella
  • Primers talls de camins i carreteres després de la tromba de pluja de la matinada en un dia d’escoles tancades

La majoria de centres escolar i instituts de la Ribera Baixa no han obert portes aquest matí per decisió dels respectius ajuntaments. Alcaldes i regidors varen avaluar la situació entre anit i aquesta mateixa matinada per evitar el trànsit per carreteres d’alumnes (en el cas dels instituts) i professors.

A més a més, s’han anul·lat totes les activitats en instal·lacions esportives municipals i, segons el poble del qual es tracte, s’han tancat parcs i jardins o estan pendents de fer-ho en funció de l’evolució de l’oratge.

El Govern de Sueca, per la seua part, va activar anit l’operatiu especial d’avingudes del riu Xúquer “en previsió d’una possible situació de risc”, segons afirmaren en un comunicat. Anit ja posaren els galces en la partida de Vilella, al costat del riu. Aquesta partida està relativament baixa i és el primer punt per on es desborda el Xúquer en casos de grans avingudes. També feren el mateix a la zona dels Canos, aprop de la carretera d’Albalat.

A més a més, asseguraren en la mateixa notificació que reforçaran “tots els recursos disponibles pel que fa als serveis de neteja, serveis municipals i seguretat ciutadana”.

Tall de carreteres i camins
A hores d’ara, a Cullera està tallat un tram de l’avinguda del Marenyet – avinguda de l’Estany (a l’altura del Restaurant El Cordobés). L’accés a l’Estany es fa pel Camí del Mig o Assagador de la Torre.

També està tallada CV-605 (carretera de Cullera a Tavenes de la Valldigna) a l’altura del terme de Tavernes. Encara es pot transitar de Cullera cap al Brosquil i del Brosquil cap a Cullera, segons informen des de l’ajuntament des d’on demanen precaució a l’altura del pont de les Vaques.

En el cas de Sueca, està tallat el camí de Vilches i es Tancarà el de la Partideta (del Mirador o el Mareny de Barraquetes si la situació adversa de l’oratge això ho condiciona. La carretera d’Albalat a Alzira també està tallada.

A hores d’ara(8.25 del matí), l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l’Avís roig a la nostra zona per ruixats forts i persistents fins les 15 hores d’avui, dilluns, moment en el qual rebaixaran l’alerta a nivell taronja.

IMPORTANT: Les autoritats municipals insisteixen a demanar precaució a la ciutadania i en què només es faça cas a fonts oficials.

RBi

consells-automobilistes-pluges

Enllaços d’interés:
Avisos de l’Aemet
Meteosueca
Radar de València (muntanya de Cullera)
Radar de Múrcia (serra de Carrascoy)
Radar d’Illes Balears (cap Blanc, Llucmajor)

Seguiment i detalls en temps real:


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada