Soler posa l’Escoleta de Cullera com a exemple de recuperació de l’educació pública valenciana

Soler posa l’Escoleta de Cullera com a exemple de recuperació de l’educació pública valenciana
  • El secretari autonòmic participa en la inauguració del curs escolar que s’ha dut a terme en un centre rescatat de la privatització i el tancament

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha posat Cullera com a «exemple paradigmàtic» de la recuperació de l’educació pública, de qualitat i cent per cent gratuïta a la Comunitat Valenciana.

soler-mayor-roca-cullera-nov-2018

D’esquerra a dreta, Soler, Mayor i Roca

Ho ha fet durant la seua visita este divendres al centre d’educació infantil l’Escoleta, reobert este curs després que fos de gestió privatitzada en el passat i haguera de ser tancat pel nou govern només accedir al poder després de descobrir que l’edifici que l’alberga incomplia la normativa per a este tipus d’infraestructures.

Després de tres anys de lluita, en els quals el consistori ha rehabilitat l’edifici, ara és la Generalitat la que s’ha fet càrrec del centre, que ja forma part de la xarxa d’escoles infantils públiques valencianes.

Soler ha assegurat que estos centres són els únics que permeten accedir de forma universal a l’educació per a xiquetes i xiquets d’entre 1 i 3 anys a totes les famílies, independentment de quins siguen els seus recursos. Es tracta, doncs, d’un garant de la igualtat d’oportunitats.

El secretari autonòmic d’Educació ha lamentat que durant els 20 anys anteriors «solament es construïren dos escoles infantils públiques» en tota la Comunitat i ha posat en relleu que en l’actualitat el pressupost autonòmic destina el doble de recursos al bo infantil.

Per la seua banda, Jordi Mayor, ha assegurat que la reobertura de l’Escoleta «és mèrit de la ciutadania perquè en el seu moment va apostar per un govern progressista que ha portat també el canvi a l’educació a Cullera».

Les classes en el centre ja estaran a ple rendiment a partir del dilluns pròxim encara que van començar a inicis d’esta setmana amb el període d’adaptació de l’alumnat.

Mayor i Sílvia Roca, regidora d’Educació, s’ha reunit posteriorment amb Soler per a abordar la situació del Pla Edificant a Cullera amb el qual «tots els centres públics», ha remarcat, «aconseguiran millores en les seues infraestructures que ens havien demandat històricament, la qual cosa suposarà una revolució per a l’educació en el nostre municipi», ha assenyalat Roca.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.