L’Aemet activa ‘Avís roig’ per risc extrem de pluja per a bona part del dilluns

L’Aemet activa ‘Avís roig’ per risc extrem de pluja per a bona part del dilluns

Actualització de les 12.30 hores de diumenge
L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha incrementat el nivell d’alerta per pluges a risc extrem (d’Avís taronja a roig) a la nostra zona per a la jornada de dilluns, d’entre les 00 hores i les 15. Fins a les 24 hores mantenen l’Avís taronja per risc extrem de ruixats.

La precipitació acumulada en dotze hores, en la situació roja, podria arribar a 180 litres per metre quadrat en el cas de diumenge. A partir de les 15 hores es podrien recollir 50 litres en una hora (140 en dotze hores). Aquesta situació extrema afecta la Ribera Baixa i la resta de comarques de la meitat sud de València i la Marina Alta, sempre segons l’esmentat organisme oficial.

Per a avui, diumenge, mantenen activat l’Avís groc per a tot el dia de diumenge. Es podrien acumular precipitacions de 30 litres en una hora i de 80 en dotze.


Actualització de les 14.30 hores de dissabte
L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha incrementent el nivell de risc per pluges a risc important (d’Avís groc a taronja) a la nostra zona per a tota la jornada de dilluns. De la mateixa manera ha activat l’avís groc per a tot els dia de diumenge.

La precipitació acumulada en una hora podria arribar a 20 litres per metre quadrat en el cas de diumenge; i 140 en 12 hores. Afecta la Ribera Baixa i la resta de comarques de la meitat sud  de València.

“Els riscos de nivell groc no activen la preemergència al no aconseguir llindars de risc important, encara que poden generar problemes en activitats o localitzacions vulnerables que obliguen a adoptar mesures preventives”, han recordat als ajuntaments des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.


Dissabte, 10.20 hores
L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha desactivat tots els avisos per risc de forts ruixats per a la zona litoral sur de València per a dissabte i diumenge. Tot i això a la Ribera Baixa encara es donaran precipitacions.

D’altra banda, l’Aemet ha llançat Avís groc per risc de pluja des de les 00 hores fins a les 18 de dilluns. La raó no és altra que el pas d’una borrasca.

És per això que podrien donar-se precipitacions de 20 litres per metre quadrat en una hora. La possibilitat que es produïsca està entre el 40 i 70%, segons la mateixa agència estatal.

Diumenge, la nuvolositat avançarà de sud a nord portant pluges generals a partir de migdia i sobreot de cara a la vesprada.

RBi

consells-automobilistes-pluges

Enllaços d’interés:
Avisos de l’Aemet
Meteosueca
Radar de València (muntanya de Cullera)
Radar de Múrcia (serra de Carrascoy)
Radar d’Illes Balears (cap Blanc, Llucmajor)

Seguiment i detalls en temps real:

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada