Treballadors dels partits judicials comarcals realitzen concentracions per a frenar la reforma de la LOPJ

Treballadors dels partits judicials comarcals realitzen concentracions per a frenar la reforma de la LOPJ
  • Des de CSIF anuncien que les protestes seguiran demà en les capitals de província i el divendres davant el Senat

El sindicat CSIF, majoritari en el sector de Justícia valencià, ha dut a terme, al costat de SATJ, CCOO i UGT, concentracions durant el dia d’avui davant els partits judicials comarcals de la Comunitat Valenciana. Les protestes tenen com a objectiu mostrar l’oposició del funcionariat davant la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) que tramita el Senat i que suposa “una pèrdua de drets”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que les concentracions s’han desenvolupat entre les 11 i les 11.30 hores d’avui i els treballadors han participat amb cartells contra la reducció de personal, la mobilitat forçosa, el col·lapse o la politització de la justícia. En la província de València les concentracions s’han produït en partits judicials com els de Gandia, Sueca, Alzira, Picassent o Paterna. En la província de Castelló la principal concentració s’ha produït a Vila-real.

CSIF apunta que aquests actes en les diferents comarques centren la segona jornada de protestes d’aquesta setmana, que van començar ahir amb concentracions davant les ciutats de la justícia de les tres capitals provincials i continuaran demà amb la mateixa mesura. El divendres 16 tindrà lloc una vaga general i una protesta davant el Senat, en la qual participaran nombrosos treballadors de la Comunitat Valenciana.

La central sindical apunta que entre les mesures que contempla la reforma de la LOPJ es troba la prohibició d’increment de plantilla i d’assignació de més mitjans materials quan es designe jutges de reforç, cessament del personal interí de reforç en un termini màxim de sis mesos o, en cas d’absència que no supose vacant, substitució transitòria del treballador únicament si es tracta de personal titular i no si l’absència afecta a personal interí.

La central sindical recalca que aquesta reforma, en la pràctica, implica, entre altres efectes, que “l’Administració reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, deixarà llocs sense cobrir i sobrecarregarà de treball a la resta de personal, a més de generar incertesa sobre retribucions complementàries i assignació de funcions i tasques”. El sindicat posa l’accent que es tracta de “una greu agressió a les condicions laborals”.

La central sindical cerca “frenar aquesta greu agressió” a les condicions laborals dels treballadors i s’oposa “a la mobilitat forçosa, a la reducció de personal, als descomptes per baixes i a la pèrdua de garanties en els expedients disciplinaris”. De la mateixa manera reclama “la màxima transparència en les oposicions”.

CSIF


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.