Empresaris del Romaní, indignats amb l’Ajuntament de Sollana per la pèrdua dels 430.000 euros d’una subvenció

Empresaris del Romaní, indignats amb l’Ajuntament de Sollana per la pèrdua dels 430.000 euros d’una subvenció
  • Lamenten la inoperància de l’administració local que no ha realitzat ni els projectes de les obres que pretenia finançar amb l’ajuda de l’IVACE

L’Associació de Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) que aglutina, entre uns altres, als empresaris del polígon L’Ermita del Romaní, a Sollana, ha mostrat la seua indignació amb l’ajuntament de la localitat al que fa directament responsable de la pèrdua de les ajudes de l’IVACE, més de 430.000 euros que s’anaven a utilitzar per a escometre obres indispensables en les infraestructures del polígon.

El malestar dels empresaris es deu en bona mesura a la inoperància amb què ha actuat l’ajuntament que ni tan sols ha començat la redacció dels projectes d’execució de les obres que pretenia finançar amb la subvenció de l’IVACE.

A més, en la sol·licitud es va indicar que les obres finançades s’executarien en 2018 en lloc d’escollir l’opció de 2018 i 2019 i a tan sols dos mesos per a concloure l’any, és molt possible que no es concedisca l’ajuda per al polígon de l’Ermita per la impossibilitat de complir aqueixos terminis.

Al malestar per aqueixa mala gestió s’uneix el fet que van ser els propis empresaris els que van haver d’intervenir el passat mes de maig entre els diferents grups polítics amb representació en el Consistori perquè la proposta de sol·licitud de subvenció fóra aprovada pel ple municipal com exigien les bases d’aquesta línia d’ajuda de la Generalitat creada perquè els municipis puguen afrontar obres de millora en les àrees industrials. Un tràmit que també es va realitzar contrarellotge apurant els terminis donats per la Conselleria.

I aqueixa important labor de mediació realitzada per APPI, i dirigida pel seu gerent, Romina Moya, pot ser que acabe caent en sac trencat per la inoperància del Govern municipal que no ha realitzat els tràmits correctament i va a deixar d’ingressar 360.000 euros, el 84% del cost total del projecte presentat, amb els quals s’anava a donar resposta a reivindicacions dels empresaris i treballadors d’un polígon que té més de 40 anys d’antiguitat.

Moya ha exigit, en nom de l’associació i dirigint-se a tots els partits, “més compromís polític per a vetlar per la indústria”, motor de l’economia i l’ocupació de la localitat. De la mateixa manera, ha demanat que es faça partícip a l’associació en totes les preses de decisions que concerneixen als polígons i al món industrial per ser l’entitat la que millor coneix les necessitats i situació de les àrees industrials.

De fet, des de la Gerència de APPI, igual que des de l’Ajuntament, segons ha pogut saber l’associació, segueixen en contacte amb l’IVACE per a tractar de revertir aquesta situació i cercar solucions que permeten a Sollana rebre ajuda econòmica per a invertir en el polígon. Pel que sembla, la Conselleria estaria estudiant la possibilitat de crear una altra línia d’ajudes per als municipis que finalment no han rebut subvenció en aquesta convocatòria.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.