El PP qualifica de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell amb les ajudes per la pedra

El PP qualifica de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell amb les ajudes per la pedra
  • Jose Ramón Calpe assenyala que “Puig no compleix les seues promeses i s’oblida dels agricultors de la Ribera amb les produccions de caquis i cítrics arrasades”

El portaveu d’Agricultura del Grup Popular en Les Corts, José Ramón Calpe, ha qualificat de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell als propietaris de les explotacions agràries afectades per la pedra del passat mes de juliol després de l’aprovació ahir d’un línia d’ocupació.

“Puig va anunciar ajudes per a compensar els efectes de les incidències climàtiques però ha tornat a mentir en oblidar-se dels agricultors de la Ribera les produccions de la qual de caquis i cítrics han quedat arrasades en excloure’ls d’aqueixes ajudes especials”, ha assenyalat.

Calpe ha indicat que “el Consell deuria ara habilitar un altre pla específic de suport per a col·laborar econòmicament amb els agricultors en les despeses suplementàries per a recuperar les seues explotacions”.

José Ramón Calpe ha explicat que “la línia d’ajudes aprovada per valor de tres milions d’euros és insuficient perquè solament cobreix la contractació a través dels ajuntaments d’aquelles persones que s’han quedat sense treball en el camp a causa de la pèrdua de collita per la pedra. Però és una línia d’economia, no d’agricultura. S’obliden de la promesa línia d’ajudes per a la retirada de fruita danyada i de la regeneració dels danys en les infraestructures agràries afectades pels episodis de pedra”.

El portaveu popular ha assenyalat que “anem a presentar una iniciativa per a sol·licitar ajudes directes a l’agricultor. Algunes d’aquestes ajudes concretes que sí repercutirien directament són completar les indemnitzacions del segur per a cobrir el 100% del dany, establir ajudes per a cobrir danys no assegurables o pèrdues de la collita d’exercicis posteriors, subvencionar préstecs i facilitar moratòries.

També el govern central hauria de col·laborar o establir alguna mesura concreta com establir el tipus 0 en l’IRPF, eximir o subvencionar quotes de la Seguretat Social, especialment per a autònoms, o la possible condonació de l’IBI de rústica. Són mesures concretes, de fàcil aplicació que ajudarien de debò a pal·liar els danys patits pels afectats”.

Calpe ha manifestat que “el que no és de rebut és que el govern socialista de Sánchez mire cap a un altre costat. És un sarcasme que el govern central, quatre mesos després, diga a hores d’ara que no té constància d’aqueixos danys perquè no li l’han comunicat els ajuntaments. És lamentable”.

Partit Popular


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada