El Consell establirà ajudes i un pla extraordinari d’ocupació pels efectes de la tempesta del passat juliol a la Ribera

El Consell establirà ajudes i un pla extraordinari d’ocupació pels efectes de la tempesta del passat juliol a la Ribera
  • Faculta a la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient per a desenvolupar actuacions de preservació de la sanitat vegetal i a LABORA per al desenvolupament del pla

El Ple del Consell ha acordat establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d’ocupació a causa de l’afecció en els cultius motivada per la tempesta del dia 1 de juliol de 2018 en les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa de la província de València.

D’aquesta manera, es faculta a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural perquè desenvolupe les actuacions necessàries per a la gestió d’ajudes de lluita contra les plagues i malalties dels cultius afectats per la pedra.

De la mateixa manera, es faculta a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball perquè, a través del nou Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), desenvolupe un Pla d’Ocupació extraordinària destinada als treballadors i treballadores del sector agroalimentari afectats per la pèrdua d’ocupació derivats dels efectes de la pedra.

Les mesures es finançaran amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat, d’acord amb els informes de data 22 d’octubre de 2018 de la Direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, i haurà de ser consignat en els pressupostos de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient i de LABORA en el termini de dos mesos.

Aquest acord manca d’efectes econòmics concrets, que s’acordaran pel Consell després de la realització de les actuacions que s’indiquen en el paràgraf anterior.

Conselleria d’Agricultura i Medi ambient


 

  1. […] del Grup Popular en Les Corts, José Ramón Calpe, ha qualificat de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell als propietaris de les explotacions agràries afectades per la pedra del passat mes de juliol després de l’aprovació ahir d’un línia […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada