Cullera instal·larà quatre electrolineres gratuïtes durant el pròxim mes

Cullera instal·larà quatre electrolineres gratuïtes durant el pròxim mes
  • La ciutat disposarà així de sis punts de recàrrega per a cotxes elèctrics i serà capdavantera a la Ribera

Cullera disposarà de quatre electrolineres públiques gratuïtes a partir del mes de desembre. L’ajuntament ha adjudicat la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb la finalitat de fomentar l’ús d’este tipus de cotxes.

Es complix així amb el compromís adquirit l’any passat per l’equip de govern (PSPV-PSOE / Compromís) de facilitar als usuaris de cotxes elèctrics la possibilitat de ‘repostar’ energia en una ciutat que ja compta amb dos punts de recàrrega, però que són privats.

La Casa de l’Ensenyança (carrer Sant Sebastià), la placeta de la Sal, la Casa de la Cultura (carrer Pescadors) i la Touristinfo (plaça de la Constitució – Oasi) són els punts triats per a la ubicació de les estacions de recàrrega elèctrica, ha explicat hui l’alcalde, Jordi Mayor.

Les tres zones es corresponen amb zones de transit mitjà, amb disponibilitat de places d’aparcament en via pública. Així mateix en els tres punts existixen edificis públics que són visitats i utilitzats per la ciutadania en diferents activitats habituals.

L’ajuntament invertirà més de 37.000 euros en esta actuació, subvencionada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

Líder
D’esta forma Cullera es convertirà en una de les localitats de la Ribera amb més punts de recàrrega elèctrica per a vehicles. «És la millor notícia que podem donar i més este cap de setmana que tornem a ser la seu nacional de la trobada de Tesla Owners Espanya, la marca mundial líder en la fabricació de cotxes elèctrics», ha dit Mayor.

«Cullera és una ciutat compromesa en la reducció de la petjada del carboni i cada vegada fem més passos en eixe sentit», ha manifestat la màxima autoritat local, que ha recordat que durant els darrers tres anys s’ha efectuat una aposta per la incorporació de vehicles i elèctrics al parc mòbil municipal així com al de l’empresa mixta Aigües de Cullera i de la Policia Local.

Des del govern municipal s’aposta fort per la mobilitat sostenible i este nou pas suposarà un «incentiu» perquè els ciutadans creguen cada vegada més per l’ús del vehicle elèctric, ha assenyalat el regidor de Medi ambient, Hugo Font. L’edil ha avançat que la intenció és seguir incrementant els punts de recàrrega.

D’altra banda, Font remarca que comptar amb sis punts en tot el municipi —quatre públics i dos en l’Hotel Cullera Holiday— representa un al·licient més per al turisme, ja que l’existència de les electrolineres és encara escassa en tot el territori espanyol, la qual cosa convertix la presència d’estos punts de recàrrega en un factor decisiu a l’hora de triar destinació per part dels propietaris de vehicles elèctrics.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.