“Oportunista, electoralista i poc ètica” que l’alcaldessa assumisca totes les contractacions de Sueca

  • Dimas Vázquez, portaveu del PSPV-PSOE, dóna poca credibilitat a la justificació de Raquel Tamarit per a revocar a la Junta de Govern Local aquesta competència

dimas-vaszquez-2015

Dimas Vázquez

El portaveu socialista en l’Ajuntament de Sueca, Dimas Vázquez, ha qualificat d'”oportunista, electoralista i poc ètica” la decisió de l’alcaldessa de Compromís, Raquel Tamarit, mitjançant la qual retira la competència en matèria de contractació a la Junta de Govern Local (JGL).

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del passat 25 d’octubre publicava la Resolució de Tamarit mitjançant la qual va revocar la delegació de competències en matèria contractual a la JGL. Aquesta facultat, excepte comptades i justificades excepcions, sempre ha estat en mans de l’esmentada JGL en les últimes legislatures.

Vázquez considera que “després de tres anys en blanc, descoordinació i desacords en Compromís, i el pacte municipal amb GISPM, ha arribat l’hora de cremar tota la pólvora davant les pròximes eleccions municipals”.

El portaveu del PSPV-PSOE dóna poca credibilitat a la justificació de l’alcaldessa per a arribar a tal Resolució després de tres anys de mandat. Argumenta Tamarit que aquests contractes, fins a la revocació d’aquesta competència, han “de passar per la Junta de Govern Local, que se celebra una vegada a la setmana, la qual cosa és un llast per a l’agilitat i celeritat en la tramitació dels expedients de contractació, que normalment arriben a aquest departament per a la seua tramitació amb el temps molt just (a voltes fins i tot vençut) i -en molts casos-depenen de terminis preestablits per altres Administracions Públiques per a arribar a temps a la justificació de subvencions (sobretot pel que fa a obres i subministraments)”.

Afig l’alcaldessa que el sistema triat “no resulta efectiu, sinó tot el contrari, suposa una duplicitat de tasques que minven la possibilitat que unes altres es realitzen dins del termini i en la forma escaient”. “En bona hora!”, afirma Dimas Vázquez. “La ciutadania de Sueca no mereix ni ha de ser la víctima de la falta de dedicació dels regidors del pacte de govern local, ara en minoria, ni dels seus desacords”, agrega el portaveu socialista.

Amb aquesta Resolució, Tamarit assumeix totes les contractacions que no superen el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de sis milions d’euros. Dimas Vázquez afirma que “aquesta concentració de poder en una sola persona davant les eleccions municipals evidència encara més que l’actual crisi del pacte municipal entre Compromís i el GISPM ve des de lluny i es podria accentuar en les pròximes setmanes en detriment de les veïnes i veïns de Sueca”.

PSPV-PSOE de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.