La Cà tedra Joan Fuster de la Universitat de València, en el marc de la seua col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, ha volgut dedicar enguany l’estudi monogrà fic al tema «Joan Fuster: indagació, pensament i literatura», en la XII Jornada que periòdicament es dedica a l’estudi, la revisió i el debat entorn d’aspectes especÃfics de l’obra fusteriana, de la seua personalitat i de les matèries que ocuparen en un moment o altre un à mbit i una funció centrals en les seues reflexions. La jornada tindrà lloc el pròxim dimarts, 13 de novembre, a l’Espai Joan Fuster.
L’estudi d’este any estarà coordinat per Tobies Grimaltos (Universitat de València) que amb la companyia de diversos especialistes s’encarregaran de presentar visions detallades sobre parcel·les ben significatives del tema establert.
Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València, acompanyada de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i el coordinador de la Cà tedra Joan Fuster, Ferran Carbó, seran els encarregats de l’obertura de la jornada del dimarts que començarà a les 9:30 hores.
Entre les ponències que es realitzaran al matà destaquen «Ontologia del moviment: de Montaigne a Fuster, passant per Pla» a cà rrec de Ferran Sáez, professor a la Universitat Ramon Llull a Barcelona; «Sorolls secrets de la soledat. Fonaments del pensament crÃtic de Joan Fuster» a cà rrec de l’escriptora i traductora, Simona Å krabec; i «Perquè Fuster no va voler pujar al Penyagolosa? Notes sobre el descrèdit del paisatge» amb Antoni Defez, professor de la Universitat de Girona.
A la vesprada els assistents a la cita podran gaudir d’una visita guiada al museu Joan Fuster. Seguidament, Neus Campillo, professora de la Universitat de València, exposarà «L’assaig com a crÃtica en Joan Fuster» i Anacleto Ferrer, també professor de la Universitat de València, estarà a cà rrec de la ponència titulada «Joan Fuster, homme de lettres».
Per finalitzar, dos tallers tancaran la jornada fusteriana. Un d’ells sobre l’arxiu i la biblioteca de Joan Fuster a cà rrec d’Enric Alforja, Tècnic del Centre de Documentació Joan Fuster; i Anabel Calderon i Pilar Escrivà , que formen part de l’equip de gestió del Museu Joan Fuster, seran les encarregades de realitzar el taller sobre dinamització d’una aula didà ctica.
Les inscripcions es poden realitzar tan personalment, a la Unitat de Gestió Campus de Blasco Ibáñez a València (C/ Gascó Oliag, 5, aulari V, 3a planta) o a internet, enviant un missatge a unitat.campus.blasco.ibanez@uv.es amb les dades sol·licitades al full d’inscripció: https://bit.ly/2CTJ09R, en el qual es troba l’horari del programa.
Ajuntament de Sueca