Almussafes rehabilita la casa Ayora amb l’ajuda de la Generalitat i la Unió Europea

Almussafes rehabilita la casa Ayora amb l’ajuda de la Generalitat i la Unió Europea
  • Serà la ciutadania la que decidirà els usos a què es va a destinar l’immoble una vegada concloses les obres

La intervenció urbanística per a reformar la Casa Ayora d’Almussafes, situada en el carrer Major de la localitat, ja ha començat. L’Ajuntament ha adjudicat el contracte d’execució de la intervenció urbanística per a la rehabilitació i condicionament de l’immoble senyorial de propietat municipal, per un import total de 751.596,17 euros.

“És una gran notícia que per fi ens trobem en ple desenrotllament d’un dels projectes més esperats per l’equip de govern que presidisc, ja que l’edifici ja es trobava afectat per afonaments i d’ací la necessitat imperiosa d’escometre la seua rehabilitació, explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el qual mostra la seua satisfacció per les gestions dutes a terme per a aconseguir els fons necessaris per a l’execució de les obres per part d’altres administracions públiques. “Gràcies a eixes ajudes externes, l’aportació econòmica amb fons propis serà mínima”, destaca.

L’Ajuntament d’Almussafes ha obtingut dos subvencions per a la posada en marxa del projecte. D’una banda, la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit a la població una ajuda de 300.000 euros per a esta qüestió i, d’un altre, la Unió Europea ha inclòs la reforma en el programa operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER), motiu pel qual ha rebut 369.977 euros per a col·laborar en la iniciativa.

“El respatler econòmic de la Generalitat Valenciana i la Unió Europea és una prova que les institucions consideren important la preservació d’este emblemàtic edifici que forma part del patrimoni local i que compta amb un destacat valor artístic i històric. Després de la reforma, la ciutadania proposarà els possibles usos del mateix”, assegura el president de l’executiu municipal.

La intervenció en l’immoble
Tal com arreplega el projecte, en l’interior de la infraestructura es redissenyarà l’entrada, es repararà el paviment existent i es posaran en valor els papers pintats de les parets i els falsos sostres. En l’exterior es preveu la substitució de la fusteria en ambdós fatxades per una altra amb millors prestacions quant a eficiència energètica i confort, la restauració de les fatxades principal i posterior i la reparació de la coberta.

Des del departament d’Urbanisme municipal s’indica, així mateix, “la construcció d’un volum exterior de servicis, que albergarà els banys de cada planta, l’escala adaptada a la normativa i l’ascensor accessible”. Fonamentalment, l’obra se centrarà en el reforç estructural de l’edifici per a evitar l’afonament descontrolat d’alguns dels elements danyats i la reforma de la planta baixa.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada