Defensa en Sueca del Sistema Públic de Pensions: “Són sostenibles”

Defensa en Sueca del Sistema Públic de Pensions: “Són sostenibles”
  • El col·lectiu Pense Pensions Dignes de Sueca, es va concentrar, divendres a les 11 hores del matí per reivindicar, com sempre, une pensions dignes

En aquesta ocasió, la portaveu Pilar Medrano, es va basar en un text de la Marea de Pensionistes de Catalunya, de l’any 2013, el títol del qual és ‘La insostenibilitat del sistema públic de pensions?’, amb interrogació, perquè, segons els portaveus de la Marea, “no és certa la insostenibilitat financera del Sistema Públic de Pensions, perquè l’argumentació que fa servir el Govern del PP, per a portar a terme totes les reformes, es basen en dubtosos pronòstics d’Institucions com el Fons Monetari Internacional (FMI), el Banc Mundial, la Unió Europea i el Ministeri de Treball que adverteixen de la insostenibilitat de les Pensions, discurs que sostenen des de fa anys.

En els anys 90, varen avisar que en el 2005, el sistema estaria col·lapsat, en arribar aquell any, el Fons de reserva de les Pensions Públiques tenia un gran superàvit. Totes aquestes institucions estan vinculades a les gran entitats financeres i tenen interessos econòmics per ampliar un mercat suculent dels fons de pensions privats. El que ha reduït les Reserves, és la depressió provocada pel Deute que l’Estat ha generat per rescatar Bancs privats.

Tal com es va pactar en el Pacte de Toledo, les pensions públiques contributives, es financen amb les cotitzacions socials de les persones que treballen actualment, però és fals que la despesa en pensions només es puga finançar amb les cotitzacions socials dels treballadors actuals. A cap altra política pública se li exigeix que estiga finançada per una font d’ingrés concret, sinó que és finançada amb el conjunt de de recursos públics, és a dir en els Pressupostos Generals de l’Estat”.

És una de les nostres reivindicacions, i hem de defensar el Sistema Públic de Pensions, perquè com diu l’economista i activista social, Miren Etxezarreta,”és un deure de tots i les pensions públiques són sostenibles”.

La qüestió és com es distribueix la riquesa que produeix el país entre treballadors i empresaris. Una distribució de la riquesa del país, que recordem, gràcies a les reformes dutes a terme en 2013, per primera vegada en la història, els beneficis van superar els salaris.

Les retallades en la cobertura del Sistema Públic de Pensions, pretén forçar la població treballadora a contractar un pla de pensions privat. El que sí que és clar, que els plans de pensions privats, sempre donen molts beneficis a les empreses que els getionen.

La conseqüència serà un empobriment progressiu entre la gent gran. No ho podem pemetre i per aconseguir-ho hem d’unir les nostres forces i eixir al carrer, com ho estem fent.

Pense Pensions Dignes de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada