La Ribera incrementa operacions, proves de diagnòstic i les consultes externes

La Ribera incrementa operacions, proves de diagnòstic i les consultes externes
  • L’hospital realitza prop de 10.700 intervencions quirúrgiques entre abril i setembre de 2018

L’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat un total de 10.695 intervencions quirúrgiques entre abril i setembre de 2018, és a dir, durant els sis primers mesos de gestió pública directa.

dades-comparatives-hospital-ribera-2017-18Cal recordar que el darrer 1 d’abril, l’Hospital d’Alzira va passar a ser gestionat directament per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, després de 15 anys de gestió per una empresa privada.

El nombre d’intervencions realitzades suposa un increment de l’activitat quirúrgica d’un 6,7% respecte al mateix període de l’any 2017. Del total d’intervencions, el 91% han estat programades, un 8,5% més que entre abril i setembre de l’any passat.

Segons ha destacat la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, “a este increment en el nombre d’intervencions ha contribuït, en gran mesura, el manteniment de l’activitat quirúrgica durant els mesos de juliol, agost i setembre, a diferència del que es venia fent en edicions anteriors, quan s’aprofitava l’època estival per tancar algunes plantes de l’Hospital i reduir el nombre d’intervencions”.

Així, durant els mesos d’estiu de 2018 s’ha operat a 652 pacients més que durant el mateix període de temps de l’any anterior.

Ingressos i urgències
Així mateix, el centre alzireny ha registrat en els seus sis primers mesos de gestió pública directa un total de 11.333 ingressos, un 2,7% més que durant el mateix període de l’any anterior.

Junt amb les intervencions quirúrgiques i els ingressos, cal destacar que l’Hospital de la Ribera ha atès durant este període prop de 60.000 urgències, és a dir, un 2,5% més que en el període comprès entre abril i setembre de 2017.

Proves diagnòstiques i consultes amb l’especialista
Pel que fa a altres indicadors d’activitat, com la realització de determinades proves diagnòstiques i les consultes amb l’especialista, la Ribera ha registrat entre abril i setembre de 2018 dades superiors als de l’any passat.

Així, durant els primers sis mesos de gestió pública directa, l’Hospital de la Ribera ha realitzat un 4,6% més de proves de Radiodiagnòstic i un 6,3% més proves de Neurofisiologia.

Entre estes proves, destaquen especialment les 8.550 ressonàncies magnètiques realitzades (un 26,1% més) i els 12.811 TAC duts a terme (un 3,3% més).

Pel que fa a les consultes amb l’especialista, el Departament de Salut de la Ribera ha atès un total de 296.476 consultes entre abril i setembre de 2018, un 2,4% més que durant el mateix període de l’any anterior. D’elles, el 71,6% s’han atès directament a l’Hospital d’Alzira i la resta en els centres d’Atenció Primària del Departament dotats d’especialitats.

Hospital de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.