Puig promet 3 milions per a plans d’ocupació en els pobles de la Ribera afectats per la pedra

Puig promet 3 milions per a plans d’ocupació en els pobles de la Ribera afectats per la pedra
  • Els consistoris contractaran a les persones que s’han quedat sense treball a causa del temporal, per una durada de tres mesos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà una inversió de 3 milions d’euros en concepte d’ajudes, per la pedra caiguda en les dues comarques de la Ribera el passat mes de juliol.

Així ho ha comunicat el president després de mantenir una reunió en el municipi de l’Alcúdia amb diversos alcaldes i representants dels diferents ajuntaments afectats.

Es contempla la possibilitat d’establir una línia d’ajudes per a retirar la fruita danyada amb l’objectiu d’evitar riscos fitosanitaris

Amb aquesta línia de 3 milions d’euros, el cap del Consell ha explicat que des de Labora -antic Servef-, s’ha creat un pla extraordinari en col·laboració amb els ajuntaments de les localitats més afectades.

“Els consistoris podran dissenyar plans d’ocupació i obrir les inscripcions per a les persones que s’han quedat sense treball a causa del temporal”, ha indicat Puig, qui ha afegit que “l’objectiu és que el pla tinga una durada de tres mesos de treball”.

Quant als terminis, el president ha explicat que aquesta línia “quedarà aprovada la setmana que ve pel Consell i, immediatament, els ajuntaments tindran 20 dies per a sol·licitar les ajudes per a aquests plans d’ocupació local”.

A més, la Generalitat també contempla la possibilitat d’establir una línia d’ajudes per a la retirada de la fruita danyada amb l’objectiu d’evitar riscos fitosanitaris.

D’altra banda, Puig ha indicat que s’han fet una sèrie de demandes als ministeris competents. Al Ministeri de Treball, el president ha explicat que se li ha sol·licitat la bonificació de les quotes de la Seguretat Social dels afectats que siguen autònoms durant 12 mesos, i que s’eximisca del pagament de quota a les cooperatives agràries, entre altres peticions.

D’altra banda, també ha explicat que al Ministeri d’Hisenda se li ha demanat declarar zona afectada per emergència civil als municipis més afectats.

I finalment, el president ha expressat que al Ministeri d’Agricultura se li han sol·licitat ajudes per a les empreses del sector afectades juntament amb línies de crèdit amb interès subvencionat.

Generalitat Valenciana

NOTÍCIA RELACIONADA:
26 octubre, 2018. El Govern central nega ajudes als municipis de la Ribera afectats per la pedregada de juliol

17 juliol, 2018. El Govern promet tractar de forma preferent les zones devastades per la pedregada


 

  1. […] Generalitat va dir fa uns dies que el Consell tenia previst aprovar, en la seua reunió de matí, una línia d’ajudes per valor de tres milions d’euros destinada al disseny de plans d&#8… per a aquelles persones que s’han quedat sense treball en el camp a causa de la pèrdua de […]

    Reply
  2. […] Ple del Consell ha acordat establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d’ocupació a causa de l’afecció en els cultius motivada per la tempesta del dia 1 de juliol de 2018 en […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.