Avís groc i alerta per pluges intenses i persistents per a dijous i divendres

Avís groc i alerta per pluges intenses i persistents per a dijous i divendres

Es consoliden les previsions. Dijous a la vesprada i divendres tenim pluges que podrien ser entre fortes, molt fortes i persistents com a conseqüència de la presència d’una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), també coneguda per gota freda.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat avís groc per pluges a la Ribera i comarques valencianes de més al sud des de les 16 hores de dijous, fins al migdia de divendres. Això podria variar a pitjors segons el desplaçament de l’embossament d’aire fred en altura i l’entrada d’abundant vent de gregal o llevant carregat d’humitat. L’avís és de color taronja per a les comarques de Castelló i del Delta de l’Ebre.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat també ha emés un comunicat preventiu davant aquesta situació típica de la zona mediterrània. Recomanen precaució, molta precaució a les persones i en especial a les autoritats municipals, especialment en les proximitats de rius i barrancs.

A la nostra zona, les precipitacions acumulades en una hora podria arribar als 30 litres per metre quadrat segons la mateixa l’Aemet. Alguns observadors parlen de la possibilitat de 100 litres per metre quadrat o més.

La nuvolositat evolucionarà de sud a nord. Tot i això, la inestabilitat es mantindrà durant el cap de setmana. Caldrà estar molt pendents del comportament de l’oratge.

RBi

Seguiment i detalls en temps real:


Episodi de pluges intenses a la Comunitat Valenciana

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat informa:

A partir de dijous 18 d’octubre s’inicia un episodi de pluges intenses com a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que va a afectar a la nostra Comunitat i que es perllongarà en els successius dies.

Es va a caraceritzar per la persistència i extensió de les precipitacions arribant en alguns casos a quantitats acumulades importants.

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d’emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

S’aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada