Integrants de la junta del Consell Agrari de Sueca demanen la destitució de Campillo i que li retiren el sou

  • La Unió i AVA demanen que l’ajuntament aporte els diners necessaris per a completar la reparació els camins rurals

Cinc integrants del Consell Agrari han redactat un escrit de reprovació del regidor d’Agricultura, Salvador Campillo GISPM) “per la seua nefasta gestió” de l’esmentat organisme autònom municipal i “per la seua falta de implicació com s’ha demostrat”.

salvador-campillo

Salvador Campillo

A més, reclament del’alcaldessa, Raquel Tamarit (Compromís), que de la mateixa forma que ha actuat en altres circumstàncies similiars, “se li retiren les funcions i competències al senyor Campillo com a regidor d’Agricultura i del Consell Agrari i, en consequència, se li retiren les seues retribucions”.

Els signants de l’escrit volen mostrar el seu malestar amb la gestió del regidor realitzada al llarg de la legislatura basant-se en cinc punts concrets.

En primer lloc per “l’intent de desafecció de les plantes superiors de l’edifici que acull el Consell Agrari, a esquenes dels membres que formem la Junta del mateix”.

En segon, critiquen que no haja reclamat a l’ajuntament “les transferències que aquest aprovà en el seus pressupostos per al funcionament del Consell Agrari, de forma que al 2017, l’Ajuntament no va ingressar al Consell Agrari cap dels 782.128,45 euros pressupostats i que consten a la liquidació del pressupost de l’Ajuntament de Sueca com a pendent de pagament a 31 de desembre de 2017 (Aplicació pressupstaria 4100-41000). Situació que està repetint-se en aquest exercici, de forma que en la rendició dels comptes del segon trimestre de l’Ajuntament, el Consell Agrari continua sense rebre els diners del 2017 de l’Ajuntament, ni els pressupostats per al  2018, 747.228,45 euros. Segons dades del segon trimestre del 2018, l’Ajuntament deu al Consell Agrari més 1.5 milions d’euros. Els pocs ingressos que estan arribant al Consell Agrari durant el 2018, encara pertanyen a ingressos que hauria d’haver ingressat l’Ajuntament al Consell en exercicis anteriors al 2017″.

En el tercer punt parlen del fet de que “l’ajuntament no porte al corrent els ingressos que es compromet a realitzar al Consell Agrari està afectant negativament les activitats del Consell, donat que el pressupost de l’exercici 2017 únicament es va executar a un 65%. A meitat de l’exercici actual, el Consell únicament ha executat el 30% del seu pressupost. Tot açò comporta que moltes accions que realitzaria el Consell Agrari en benefici del llauradors suecans es queden per poder-se executar. A més, a més, el poc que pot realitzar ho paga, per aquesta falta de liquidesa que li ocasiona l’Ajuntament, superant el límits legals de la legislació en materia de morositat”.

En el quart punt, afirmen: “No només no ha estat pendent de que es transferisquen els diners de l’Ajuntament al Consell, sino que, tenint el Consell un Romanent de Tresoreria per a despeses generals (un superàvit) en la liquidació de l’exercici 2017 de més de 800.000 euros, aquests no s’han utilitzat per ampliar el pressupost del Consell Agrari de l’exercici 2018 per a inversions financerament sostenibles i altres suplements de crèdits o crèdits extraordinaris quan la legislació ho va permetre i, en canvi, l’Ajuntament sí que va incorporar la xifra de 3.276.503,45 euros, dels quals, ni un cèntim s’han destinat a agricultura”.

I, per últim, apunten: “Com a remat de tota aquesta nefasta gestió del Consell Agrari, ara s’ha perdut una subvenció de més de 112.000 euros, per a fer les tant necessaries reparacions de camins del terme de Sueca, subvenció a la que no es podrà tornar a obtar fins a l’exercici 2020″.

Els signants lamenten, integranst de la junta, “l’abandonament que sofrix el Consell Agrari i de rebot, els llauradors de un poble com el de Sueca, tradicionalment agrícola per part del regidor d’Agricultura i del Consell Agrari, senyor Campillo”.

RBi


 

La Unió i AVA demanen a l’Ajuntament de Sueca que aporte els diners necessaris per a completar la reparació els camins rurals del terme municipal

  • Una negligència de la Regidoria d’Agricultura no pot ser suportada pels veïns de Sueca, qui hauran de patir ara dos anys sense reparació de alguns camins rurals

La Unió de Llauradors i la Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) insten a l’Ajuntament de Sueca a que “trobe els diners on faça falta” per a completar el pressupost per al Pla de Camins i Vials 2018-2020.

La pèrdua d’una subvenció per valor de 112.862 euros, en no haver presentat a temps la documentació la regidoria d’Agricultura, és una errada molt greu que no pot ser suportada pels veïns, els quals patiran ara tindre els camins pels quals transiten els veins sense reparar durant els pròxims dos anys.

Ambdues organitzacions agràries assenyalen que els camins del terme municipal de Sueca es deterioren i necessiten reparació. Per això reclamen a l’Ajuntament que els diners de la subvenció que han perdut els traguen d’altra partida o d’on vulguen, però que estiguen per a l’ús al qual estaven destinats.

Dos anys sense arreglar els camins és una autèntica barbaritat a juí d’AVA i La Unió ja que poden originar-se, a més dels mals de cap que ocasiona a la gent que els utilitza, tant llauradors com la resta de veïns que utilitcen els camins rurals per a fer esport, possibles accidents o solsides.

La Unió i AVA


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada