Integrants de la junta del Consell Agrari de Sueca demanen la destituci贸 de Campillo i que li retiren el sou

  • La Uni贸 i AVA demanen que l鈥檃juntament aporte els diners necessaris per a completar la reparaci贸 els camins rurals

Cinc integrants del Consell Agrari han redactat un escrit de reprovaci贸 del regidor d’Agricultura, Salvador Campillo GISPM) “per la seua nefasta gesti贸” de l’esmentat organisme aut貌nom municipal i “per la seua falta de implicaci贸 com s’ha demostrat”.

salvador-campillo

Salvador Campillo

A m茅s, reclament del’alcaldessa, Raquel Tamarit (Comprom铆s), que de la mateixa forma que ha actuat en altres circumst脿ncies similiars, “se li retiren les funcions i compet猫ncies al senyor Campillo com a regidor d’Agricultura i del Consell Agrari i, en consequ猫ncia, se li retiren les seues retribucions”.

Els signants de l’escrit volen mostrar el seu malestar amb la gesti贸 del regidor realitzada al llarg de la legislatura basant-se en cinc punts concrets.

En primer lloc per “l’intent de desafecci贸 de les plantes superiors de l’edifici que acull el Consell Agrari, a esquenes dels membres que formem la Junta del mateix”.

En segon, critiquen que no haja reclamat a l’ajuntament “les transfer猫ncies que aquest aprov脿 en el seus pressupostos per al funcionament del Consell Agrari, de forma que al 2017, l’Ajuntament no va ingressar al Consell Agrari cap dels 782.128,45 euros pressupostats i que consten a la liquidaci贸 del pressupost de l’Ajuntament de Sueca com a pendent de pagament a 31 de desembre de 2017 (Aplicaci贸 pressupstaria 4100-41000). Situaci贸 que est脿 repetint-se en aquest exercici, de forma que en la rendici贸 dels comptes del segon trimestre de l’Ajuntament, el Consell Agrari continua sense rebre els diners del 2017 de l’Ajuntament, ni els pressupostats per al聽 2018, 747.228,45 euros. Segons dades del segon trimestre del 2018, l’Ajuntament deu al Consell Agrari m茅s 1.5 milions d’euros. Els pocs ingressos que estan arribant al Consell Agrari durant el 2018, encara pertanyen a ingressos que hauria d’haver ingressat l’Ajuntament al Consell en exercicis anteriors al 2017″.

En el tercer punt parlen del fet de que “l’ajuntament no porte al corrent els ingressos que es compromet a realitzar al Consell Agrari est脿 afectant negativament les activitats del Consell, donat que el pressupost de l’exercici 2017 煤nicament es va executar a un 65%. A meitat de l’exercici actual, el Consell 煤nicament ha executat el 30% del seu pressupost. Tot a莽貌 comporta que moltes accions que realitzaria el Consell Agrari en benefici del llauradors suecans es queden per poder-se executar. A m茅s, a m茅s, el poc que pot realitzar ho paga, per aquesta falta de liquidesa que li ocasiona l’Ajuntament, superant el l铆mits legals de la legislaci贸 en materia de morositat”.

En el quart punt, afirmen: “No nom茅s no ha estat pendent de que es transferisquen els diners de l’Ajuntament al Consell, sino que, tenint el Consell un Romanent de Tresoreria per a despeses generals (un super脿vit) en la liquidaci贸 de l’exercici 2017 de m茅s de 800.000 euros, aquests no s’han utilitzat per ampliar el pressupost del Consell Agrari de l’exercici 2018 per a inversions financerament sostenibles i altres suplements de cr猫dits o cr猫dits extraordinaris quan la legislaci贸 ho va permetre i, en canvi, l’Ajuntament s铆 que va incorporar la xifra de 3.276.503,45 euros, dels quals, ni un c猫ntim s’han destinat a agricultura”.

I, per 煤ltim, apunten: “Com a remat de tota aquesta nefasta gesti贸 del Consell Agrari, ara s’ha perdut una subvenci贸 de m茅s de 112.000 euros, per a fer les tant necessaries reparacions de camins del terme de Sueca, subvenci贸 a la que no es podr脿 tornar a obtar fins a l’exercici 2020″.

Els signants lamenten, integranst de la junta, “l’abandonament que sofrix el Consell Agrari i de rebot, els llauradors de un poble com el de Sueca, tradicionalment agr铆cola per part del regidor d’Agricultura i del Consell Agrari, senyor Campillo”.

RBi


 

La Uni贸 i AVA demanen a l鈥橝juntament de Sueca que aporte els diners necessaris per a completar la reparaci贸 els camins rurals del terme municipal

  • Una neglig猫ncia de la Regidoria d鈥橝gricultura no pot ser suportada pels ve茂ns de Sueca, qui hauran de patir ara dos anys sense reparaci贸 de alguns camins rurals

La Uni贸 de Llauradors i la Asociaci贸n Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA) insten a l鈥橝juntament de Sueca a que 鈥渢robe els diners on fa莽a falta鈥 per a completar el pressupost per al Pla de Camins i Vials 2018-2020.

La p猫rdua d鈥檜na subvenci贸 per valor de 112.862 euros, en no haver presentat a temps la documentaci贸 la regidoria d鈥橝gricultura, 茅s una errada molt greu que no pot ser suportada pels ve茂ns, els quals patiran ara tindre els camins pels quals transiten els veins sense reparar durant els pr貌xims dos anys.

Ambdues organitzacions agr脿ries assenyalen que els camins del terme municipal de Sueca es deterioren i necessiten reparaci贸. Per aix貌 reclamen a l鈥橝juntament que els diners de la subvenci贸 que han perdut els traguen d鈥檃ltra partida o d鈥檕n vulguen, per貌 que estiguen per a l鈥櫭簊 al qual estaven destinats.

Dos anys sense arreglar els camins 茅s una aut猫ntica barbaritat a ju铆 d’AVA i La Uni贸 ja que poden originar-se, a m茅s dels mals de cap que ocasiona a la gent que els utilitza, tant llauradors com la resta de ve茂ns que utilitcen els camins rurals per a fer esport, possibles accidents o solsides.

La Uni贸 i AVA


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informaci贸 del vostre comentari 茅s processada